Vincent Cassel játssza a következő Cronenberg-film főszerepét Vincent Cassel játssza a következő Cronenberg-film főszerepét

Vincent Cassel játssza a következő Cronenberg-film főszerepét

A kanadai mester újabb hátborzongató históriát készül elmesélni.

Bár az elmúlt évtizedben többnyire filmdrámákat jegyzett, a bizarr horror-sci-fikkel legendássá vált David Cronenberg íróként és rendezőként is visszatérni látszik kedvenc műfajához. A The Shrouds (aka. A leplek) című thriller főszereplője egy Karsh nevű üzletember, aki felesége elvesztése után létrehoz egy készüléket, amellyel kapcsolatba léphet a holtakkal. A találmányból üzletet csinál, ám amikor épp a nemzetközi piacra lépne vele, ismeretlenek lerombolják a felesége sírját és több másik, ugyanabban a temetőben levő sírt. Karsh megpróbálja kideríteni, hogy ki és miért tette ezt, miközben a nyomozás a saját üzletének, házasságának, felesége emlékéhez való hűségének az átgondolására készteti, és egyfajta újrakezdés felé hajtja őt.

A film főszerepét Vincent Cassel játssza, aki korábban korábban a Gyilkos ígéretek (Eastern Promises) és a Veszélyes vágy (A Dangerous Method) alkalmával dolgozott együtt a rendezővel. A produceri feladatokat Saïd Ben Saïd (SBS Productions) és Martin Katz (Prospero Pictures) látja el. 

A The Shrouds egyelőre projekt szintjén létezik, forgatása jövő márciusban kezdődik, de alkotói már a jövő heti Cannes-i Filmvásáron piacra tervezik dobni nemzetközi forgalmazókat keresve. (Cronenberg egyébként a Viggo Mortensen, Léa Seydoux és Kristen Stewart szereplésével készült Crimes of the Future című filmjét kíséri el a croisette-re.)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat