Új igazgató a Berlinale élén Új igazgató a Berlinale élén

Új igazgató a Berlinale élén

Tricia Tuttle, a BFI London Filmfesztivál korábbi igazgatója lesz a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója annak 2025-ös kiadásától kezdődően, vagyis 2024. április 1-jén kezdi meg a munkát az új pozícióban.

Tricia Tuttle a Berlinale két társigazgatója, Carlo Chatrian és Mariette Rissenbeek helyére lép, az ő megbízatásuk a fesztivál jövő évi, 74. kiadásával lezárul.

Tuttle jelenleg a brit Országos Film- és Televízióiskola fikciós rendezői részlegének a vezetője; 2022 előtt a BFI London öt kiadását szervezte fesztiváligazgatóként. „Vezetése alatt a BFI London Filmfesztivál közönsége számokban ugyan nem nőtt, de a fesztivál nemzetközi profilja és jelentősége gyarapodott. Kreatív stratégiákat fejlesztett ki a digitalizáció kihívásaival szemben, és színesebbé, változatosabbá, elérhetőbbé tette a fesztivált – fogalmazott a kinevezés kapcsán Claudia Roth német kulturális miniszter. – Mindenek felett meggyőzött minket arról, hogy tiszta ötletei vannak a Berlinale művészi perspektívái kapcsán, illetve egy modern, csapatorientált menedzsment, a fiatal tehetségek fenntartható támogatása és kortárs szponzorációs modellek kapcsán.”

Rissenbeek idén májusban jelentette be visszavonulási szándékát, ezt követően, a Berlinale közölte, hogy vissza fog térni az egy fesztiváligazgatós modellhez. Egy héttel később Chatrian be is jelentette a távozását azzal indokolva, hogy „nem léteznek többé a körülmények, amelyek között művészeti igazgatóként folytathatnám”.

A Berlinale következő kiadását 2024. február 15. és 25. között szervezik meg, egyelőre a régi csapattal. A fesztivál zsűrielnöke idén Lupita Nyong’o kenyai-mexikói színésznő lesz.

(ScreenDaily)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat