Tévésorozat készül a Truman show-ból Tévésorozat készül a Truman show-ból

Tévésorozat készül a Truman show-ból

A Peter Weir rendezte népszerű mozifilmet – amelynek főszerepében Jim Carrey nyújtott emlékezetes alakítást – formálja tévésorozattá a Paramount stúdió.

Az eredeti, 1998-ban bemutatott, a kritikusok által nagyrészt ujjongással fogadott film egy Truman nevű férfi történetét meséli el, aki tudtán kívül egy népszerű reality show főszereplője.

A Paramount egész tartalmi arzenált fog felhasználni a televíziós projekt megvalósításához – ígérte Amy Powell, a hollywoodi stúdió igazgatónője –: a moziverzión kívül regény- és forgatókönyv-részleteket (amelyeknek a jogait a stúdió korábban megvásárolta), valamint dokumentarista elemeket fognak egybeolvasztani.

Az eredeti Truman show kivételes anyagi sikert hozott gyártóinak: világszerte 264,1 millió dollár bevételt gyűjtött össze. A speciális effektek hiánya miatt a forgatás viszonylag egyszerűen zajlott, az előállítás költségei pedig mindössze 60 millió dollárra rúgtak.

Nem a Truman show azonban az egyetlen kultfilm, amelyet a közeljövőben a tévéképernyőkre adaptálnak: a Coen fivérek rendezésében készült, 1996-ban bemutatott Fargo hasonló sorsra jut, áprilir 15-én debütál Észak-Amerikában. A Fargo tévésorozat-változatának főszerepeiy Billy Bob Thornton és Martin Freeman alakítja – emlékeztet a Mediafax hírügynökség.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat