Schwechtje Mihály új filmen dolgozik Schwechtje Mihály új filmen dolgozik

Schwechtje Mihály új filmen dolgozik

A Sünvadászat című projektet a San Sebastian-i Filmfesztivál szakmai fórumán mutatja be a film producerével, Petrovits Genovévával közösen.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) rendezőjének második nagyjátékfilmje egy fordulatokban gazdag nap eseményein keresztül beszél a felelősségvállalásról, a gyereknevelésről, és a karrier-család-gyerek hármas 21. századi nehézségeiről. Hősnője, Bogi (Mari Dorottya) néhány éve költözött vidékről Budapestre, hogy a zeneakadémia klasszikus ének szakán tanulhasson. Bogi úgy tud csak boldogulni a fővárosban, ha az iskola mellett szabadidejében az unokatestvére, Tamás (Polgár Csaba) két gyermekére vigyáz. Boginak még a nagy, év végi énekvizsga napján is el kell vállalnia néhány órát a gyerekekkel, ám a rendkívüli nyomás alatt végzetes hibát követ el.

A filmterv szeptember 25. és 27. között mutatkozik be a San Sebastian-i Filmfesztivál szakmai fórumán négy másik, befejezés előtt álló filmmel (work in progress) versenyezve. Az alkotók elnyerhetik a 10 000 eurós pénzdíjat és utómunka-támogatást, valamint további partnereket és nemzetközi forgalmazót találhatnak.

„Nyíltan kell beszélni a gyerekekkel a veszélyekről” – Interjú Schwechtje Mihállyal, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) rendezőjével

2019. június 5.

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése a független porondról érkező zaklatás-tematikájú tini-thriller volt Magyarországon. Schwechtje Mihály rendezővel beszélgettünk a filmről, aki elkíséri az alkotást a TIFF-es romániai premierre. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) ősztől romániai moziforgalmazásba is kerül.

Olvasd tovább  

A korábban A bébiszitter munkacímen futott film főszereplője Mari Dorottya, aki egyetemi tanulmányait 2017-től Máté Gábor és Székely Kriszta osztályában kezdte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és színészi diplomáját 2022-ben már a freeSZFE diákjaként szerezte meg. Mellette kiemelt szerepet kaptak a rendező gyermekei, Schwechtje Matild és Schwechtje Jónás, valamint Polgár Csaba (Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)) és Jakab Juli (Napszállta). 

Mártonffy Zoltán producerként, Hajdu Szabolcs executive producerként segíti a Sünvadászat munkálatait. A fejlesztést a Kreatív Európa MEDIA programja támogatta, a forgatáshoz szükséges forrást a Cinesuper és a Kino Alfa biztosította. A film utómunkájához a teljes finanszírozás még nem biztosított, a producerek további partnerek bevonásán dolgoznak.

Sünvadászat 2024-ben kerülhet a magyar mozikba – közölte ma délelőtt a filmet forgalmazó Mozinet. 

Mindeközben zajlik Schwechtje Mihály harmadik, Hajtűkanyar Autósiskola című nagyjátékfilmjének finanszírozása is. Az alkotás magyar-francia-cseh-német koprodukcióban készülhet el, a magyar pályázat az ősz elején kerül majd a Nemzeti Filmintézet döntéshozói elé.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat