Cristi Puiu San Sebastiánban versenyez Cristi Puiu San Sebastiánban versenyez

Cristi Puiu San Sebastiánban versenyez

Az ünnepelt román filmrendező hetedmagával versenyez a fesztivál Arany Kagyló nevű fődíjáért.

A 71. alkalommal, szeptember 22. és 30. között tartandó baszk filmfesztiválon versenyez Cristi Puiu MMXX című új filmje. Ez lesz a film nemzetközi premierje, a június 17-i TIFF-es ősbemutató után. A Sierranevada és a Malmkrog után Puiu egy több szereplős drámával állt elő, amelynek központjában egy fiatal pszichológus, a páciense, a testvére, a férje és egy szervezett bűnözéssel foglalkozó nyomozó sztorija áll.

Puiu San Sebastián-i vetélytársai között van a Cannes-ban a 120 dobbanás percenként-ért díjazott Robin Campillo és új filmje, a L'île rouge (Red Island), valamint a legutóbb Les intranquilles (The Restless) című filmjével taroló Joachim Lafosse Un silence (A Silence) című, belga-francia-luxemburgi koprodukciója. 

A mezőnybe négy másik alkotás is bekerült: a Puan (r. María Alché, Benjamín Naishtat), az amerikai Raven Jackson rendezte All Dirt Roads Taste of Salt, a szintén amerikai Noah Pritzker Ex-Husbands című vígjátéka, valamint Martín Rejtman argenti-chilei-portugál The Practice nemzetközi címen futó alkotása.

(Cineuropa)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat