Robert De Niro harminc évvel fiatalodik meg Scorsese gengszterfilmjében Robert De Niro harminc évvel fiatalodik meg Scorsese gengszterfilmjében

Robert De Niro harminc évvel fiatalodik meg Scorsese gengszterfilmjében

Digitálisan megfiatalították Martin Scorsese The Irishman című filmjének szereplőit, köztük Robert De Nirót és Al Pacinót.

A Netflix gyártásában 125 millió dolláros költségvetéssel készült, eredeti történeten alapuló filmet Frank Sheeran (Robert de Niro) szakszervezeti tisztviselő és állítólagos bérgyilkos valamint Jimmy Hoffa, a fuvarosok szakszervezetének rejtélyesen eltűnt vezetője (Al Pacino) kapcsolatáról nagy várakozás övezi.

A film forgatókönyvét Steve Zaillian írta Charles Brandt 2003-ban megjelent Hallom, szobafestő vagy (I Heard You Paint Houses) című bestsellere alapján, amely Sheeran életét és a Bufalino maffiával kialakult kapcsolatát tárja fel.

A több évtizeden át játszódó történetben mindkét Oscar-díjas színész a filmvásznon különböző életkorokban jelenik meg, amit nem csupán sminkeléssel, hanem a VFX digitális technológiával tettek tökéletessé. A digitális megfiatalítás technikáját a George Lucas alapította cég, az Industrial Light & Magic fejlesztette ki - adta hírül a Hollywood Reporter. Az eredmény különösen Robert de Niro esetében látványos, akit több mint 30 évvel fiatalítottak meg.

A film további szereplői között van Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Sebastian Maniscalco és Harvey Keitel, akiken szintén alkalmazták ezt a digitális technológiát.

A film operatőre Rodrigo Prieto, aki együtt dolgozott Scorsesével a Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) és a Némaság (Silence) című filmeken. Prietót utóbbi munkájáért Oscar-díjra jelölték, csakúgy mint a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című film operatőri munkájáért. A film vágója Thelma choonmaker, háromszoros Oscar-díjas vágó, aki régóta dolgozik együtt Scorsesével.

(MTI/Címlapképen: Robert De Niro A keresztapa/The Godfather című film második részében)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat