Németországban újra bezárnak a mozik Németországban újra bezárnak a mozik

Németországban újra bezárnak a mozik

A SARS CoV-2 okozta járvány második hulláma elleni védekezés részeként Németország a mozik újabb bezárására készül.

November 2-ával (hétfővel kezdődően) legalább egy hónapra bezárnak a német mozik, színházak, vendéglők, bárok, edzőtermek – jelentette be Angela Merkel kancellár egy tegnapi sajtótájékoztatón.

„A vírus különösen gyorsan terjed” – mondta Merkel, és hozzátette: az intenzív terápiára szoruló páciensek száma megduplázódott az elmúlt tíz napban, a német egészségügyi rendszer pedig hamarosan eléri a kapacitása felső korlátait. „Cselekednünk kell, és most kell cselekednünk. Újra ki kell kapítanunk a járványgörbét.” (Németországban tegnap 14 964 új esetet regisztráltak, a hivatalos statisztika szerint mostanig összesen 449 275 személy kapta el a vírust, a halálesetek száma pedig meghaladta a 10 000-et.)

Az újabb korlátozások értelmében legtöbb két háztartás lakói találkozhatnak egymással, és ők is csak a szabadban, és nem lehetnek tíz főnél többen. Az országon belül csak halaszthatatlan ügyekben lehet utazni.

A német kormány 10 millárd euróval támogatja az újabb egy hónapra bezárni kényszerülő vállalkozásokat, ami a kieső jövedelem 75%-át fedezi (ezt a tavalyi év hasonló időszaka alapján számították ki).

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat