Még három magyar film tarolt a hétvégén Még három magyar film tarolt a hétvégén

Még három magyar film tarolt a hétvégén

A Hat hét a marokkói Salé városában megrendezett szemle, a Háromezer számozott darab pedig a ljubljanai nemzetközi filmfesztivál fődíját nyerte el a hétvégén. Gauder Áron Kojot négy lelke című animációja az espinhói Cinanimán lett a legjobb és a bolognai Future Filmfesztiválon is díjazták.

Szakonyi Noémi Veronika rendező és állandó alkotótársa, Vincze Máté Artur forgatókönyvíró az önkéntes örökbefogadás témáját feldolgozó Hat hét című drámája lett a fődíjas a marokkói Salé városában megrendezett filmfesztiválon – közölte ma délután a Nemzeti Filmintézet. A nemzetközi zsűri indoklásában méltatta a film „formai és technikai magabiztosságát, művészi kivitelezését és mély emberségét”. A Hat hét több mint egy éve hódít világszerte a nemzetközi filmfesztiválokon.

„Eleven elbeszélőmódjával és eredeti forgatókönyvével a nézőket előítéleteik újragondolására készteti” Császi Ádám Háromezer számozott darab című fekete komédiája, a ljubljanai nemzetközi filmfesztivál zsűrijének méltatása szerint; az alkotás elhozta a rendezvény fődíját.

A portugáliai espinhóban 23. alkalommal megrendezett Cinanimán is magyar film nyerte a fődíjat. Gauder Áron a Kojot négy lelke című animációs filmjét a hétvégén Bolognában is díjazták, ahol elnyerte a Future Filmfesztivál Green Future díját. 

A Cinanima fesztiválon a legfiatalabb magyar filmesek munkáit is méltatták: Hegyi Olivér A szív kertje címmel készült munkája a legjobb animációs rövidfilm díját hozta el, Tóth Lili Pipás című filmjét pedig elismerő oklevéllel jutalmazták.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat