Lengyel bűnügyi bestsellerből készül filmsorozat Magyarországon Lengyel bűnügyi bestsellerből készül filmsorozat Magyarországon

Lengyel bűnügyi bestsellerből készül filmsorozat Magyarországon

Katarzyna Bonda azonos című dokumentumkötetéből készít streamelésre szánt tévésorozatot a magyar székhelyű Paprika Studios. 

A Lengyel gyilkos nők című könyv szerzője néhány évvel ezelőtt egy országos napilap bírósági tudósítójaként dolgozott. Ekkoriban Varsóban több per is zajlott gyilkossággal vádolt nők ellen. Katarzyna Bonda könyvében arra kereste a választ, hogy kik is valójában ezek a média által gyakran demonizált, érzelmektől mentes fenevadakként ábrázolt nők, hogyan és miért vehettek részt ezekben a brutális bűncselekményekben, mi különbözteti meg őket más asszonyoktól, vagy honnan származik az erőszakosságuk.

A könyv alapján most streamelésre szánt filmsorozat készül a Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb gyártócégénél, a Magyarországi székhelyű, itt többnyire az RTL, a TV2 és a Sony csatornák számára műsorokat gyártó Paprika Studiosnál – számol be a Filmhu.

A Lengyel gyilkos nők főszereplői különböző életkorú és társadalmi helyzetű nők, a közös bennük az, hogy mindannyian gyilkosok. Az általuk elkövetett bűncselekmények az 1990-es és a 2000-es évek lengyel kriminalisztikájának ismert esetei voltak, amelyeket az igazságszolgáltatás végül egytől egyig felgöngyölített. A sorozat tehát valós eseményekre épül, ezeket az alkotók számos fiktív elemmel egészítetik ki.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat