Folyt. köv. – tévésorozatos szekciót indít a TIFF Folyt. köv. – tévésorozatos szekciót indít a TIFF

Folyt. köv. – tévésorozatos szekciót indít a TIFF

Nem csak a mozi szerelmeseit, hanem a tévésorozatok rajongóit is megpróbálja becserkészni a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál idei kiadása: a Coming Up Next avagy Va urma (legyen magyarul Folyt. köv.) nevű, vadonatúj vetítési szekció tévésorozatokat ajánl binge watching céljából.

Az új vetítési szekció nyolc szériával és minisorozattal várja nézőit, a sorozatok közül kettőt vetítenek le teljes egészükben, maraton formájában. A Ruxx című román HBO-produkció pilotját lehet majd megnézni a fesztiválon, a válogatásba bekerült spanyol, cseh, szerb, orosz, francia, dán és brazil sorozatok pedig kevésbé ismertek nálunk, pedig otthon díjakat nyertek és rajongóik is vannak – fogalmaz a TIFF sajtóközleménye.

A Ruxxot az a Iulia Rugină (és Octav Gheorghe) rendezte, aki Love Building című független vígjátékával robbant 2013-ban az országos éves nézettségi toplista élvonalába. A tévésorozat főszereplője egy fiatal nő, aki karrierje és személyes problémái – családja anyagi támogatása és távkapcsolata – között egyensúlyoz.

A válogatás legjobb nevű rendezője egyértelműen Tobias Lindholm, aki Még egy kört mindenkinek (Druk / Another Round) című dán film forgatókönyvével letarolta a világ minden jelentős fesztiválját és filmes gáláját. The Investigation című, true crime-típusú minisorozatát 2020-ban mutatta be; a történet Jens Møllert követi, aki a koppenhágai rendőrség gyilkossági csoportjának vezetőjeként Kim Wall svéd újságíró meggyilkolásának ügyében nyomoz.

A spanyol Rodrigo Sorogoyen neve is ismerősen csenghet: 2019-ben Oscar-közelbe került Madre című filmdrámájával. A TIFF most Antidisturbios (Riot Police) című, hat részes sorozatát tűzte műsorra, amelyben hat rendőr próbál kezelni egy túszhelyzetet Madridban; amikor a helyzet elfajul és valaki meghal, készek mindent megtenni, hogy megússzák a felelősségre vonást. 

A válogatásba bekerült még egy cyberbullying témájú cseh drámasorozat (#martyisdead, r. Pavel Soukup) első öt része, egy orosz széria első része, amelyben hat munkatárs lekésik egy repülőt, amely kevéssel a felszállása után lezuhan (Polet / Six Empty Seats, r. Pjotr Todorovszkij), egy a 70-es évek valós eseményei között gyökerező belga–francia ufós sorozat három kezdő epizódja (UFOs, r. Antony Cordier), valamint egy brazil tévésorozat első részét, amelyben két kutató dolgozik haldokló betegeknek szánt orvosságon, amelynek különös mellékhatását tapasztalják: megszünteti a félelmet (A Bênção / The Blessing, r. Davi de Oliveira Pinheiro, Emiliano Cunha).

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat