Fliegauf Benedek Reykjavíkban Fliegauf Benedek Reykjavíkban

Fliegauf Benedek Reykjavíkban

Szeptember 23-án kezdődik Izland nemzetközi filmünnepe Reykjavíkban. A rangos fesztivál „Emerging Master” elnevezésű új programjában Fliegauf Benedeket mutatja be az izlandi főváros közönségének. A filmművészet ígéretes tehetségeit felvonultató portrésorozatot egy magyar alkotó, Fliegauf Benedek munkássága nyitja meg.

A Rengeteg (2003) című Berlinben díjazott első játékfilmet, a világhírű Dealert (2004) és Fliegauf első angol nyelvű mozgóképét, a német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb (2010) című filmet tűzik műsorra Reykjavíkban. Mindhárom játékfilmet támogatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány. Fliegauf Benedek a fesztivál díszvendégeként érkezik az izlandi fővárosba a hétvégén.

A filmünnep különprogramjában a magyar filmművészet egyik klasszikusát, Fehér György Szürkület (1990) című filmjét is bemutatják Reykjavíkban.

A reykjavíki filmfesztivál két magyar részvételű koprodukciót is műsorra tűz 2010-es válogatásában. Pejó Robert Látogatás címmel osztrák-magyar-német koprodukcióban készült filmje és Marian Crişan román-magyar-francia részvételű locarnói díjas Morgen című mozgóképe kapott meghívást az izlandi filmünnepre. A Látogatás egyik főszerepét alakító Gryllus Dorka egy további filmben is látható lesz Reykjavíkban: Fatih Akin, a németországi sztárrendező legutóbbi, Soul Kitchen című rendezésében.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat