Bodzsár Márk második filmje vámpírsztori lesz Bodzsár Márk második filmje vámpírsztori lesz

Bodzsár Márk második filmje vámpírsztori lesz

A Drakulics elvtárs története a 70-es évek Magyarországán játszódik, a film 449 millió gyártási támogatást kapott a filmalaptól.

Az Isteni műszakkal 2013-ban debütált Bodzsár Márk most romantikus vámpírfilmet rendez. A Drakulics elvtárs vámpírja nyugatról látogat haza a Kádár-kori Magyarországra, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül. A titkosszolgálati megfigyelés során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között. „A romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan fénytörésben mutatja meg a Kádár-kort, amilyenben még soha nem láttuk” – idézi az alkotókat a filmalap ma déli közleménye.

A forgatókönyvet Bodzsár Márk írta, akit dramaturgként Jakab Juli és Tasnádi István dramaturgként segített.  A producer Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán.

Lugosi Béla, a 30-as évek hollywoodi sztárja után Nagy Zsolt lesz a következő magyar színész, aki vámpírt alakít a mozivásznon.

A forgatás októberben kezdődik, és a tervek szerint a Drakulics elvtárs jövő ősszel kerül a mozikba – közölte a filmalap.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat