Az IMAX-logó nagyobb streaming-nézettséget hoz Az IMAX-logó nagyobb streaming-nézettséget hoz

Az IMAX-logó nagyobb streaming-nézettséget hoz

A techcég az NRG Research Group segítségével kiderítette, hogy a filmkedvelők nagyobb valószínűséggel néznek meg streamingfelületen olyan filmeket, amelyeket a mozikban IMAX formátumban vetítettek – megkérdezettek 90%-ának az „IMAX-re készült/Filmed for IMAX” biztosítékot jelent a minőségre nézve.

Az elmúlt évek tanulsága alapján azok a filmek, amelyek streamingre kerülésük előtt megjárják a mozikat, nagyobb nézettségnek örvendhetnek az online térben, mivel a filmszínházas reklámozás arra engedi következtetni a közönséget, hogy az adott mű minősége túlmutat az internetre gyártott tartalmakénál – állítja az IndieWire. Az IMAX ezt a megfigyelést továbbfejlesztve elkészítette saját kutatását, amely révén azt szerették volna megtudni, a nézők fogékonyabbak-e olyan streamingre lőtt filmre, amelyet IMAX vásznon vetítettek azelőtt.

Az IMAX által rendelt kutatásban hatszáz amerikai szórakoztatóipari fogyasztót kérdeztek, amelynek 62%-a bevallotta, az illető cég logója befolyásolja, hogy interneten megnézik-e az azelőtt moziban vetített műveket (a 35 év alatti férfiak és a rendszeres mozilátogatók csoportok nagyobb hányada válaszolt igennel a központi kérdésre). A válaszadók mintegy 69%-a úgy nyilatkozott, hogy az IMAX logó látványa a plakáton jobb minőséget ígér, ugyanennyien állították, hogy hajlandók volnának 3 dollárral többet fizetni, hogy egy filmet prémium képernyőn nézhessenek.

A cég vezérigazgatója, Rich Gelfond elmondta, hogy a kutatás még nincsen teljesen készen, de az eddigi eredmények „őrületesek”. Megfigyelése szerint azok a filmek, amelyek a nézők számára nagyvásznas események voltak (például Top Gun: Maverick, Barbie, Oppenheimer), még ma is a legjobban teljesítő alkotások streamingfelületeken, ezen kívül az IMAX-ben készült filmek nagyjából 20%-kal jobban teljesítenek a mozikban, mint azok, amelyeket csak nagy formátumú vásznon játszanak.

Jövő évben a cég tizennégy olyan filmet mutat be, amelyet IMAX-re készítettek – ez körülbelül kétszer annyi, mint amennyit eddig egy évben nyújtani tudtak. Gelfond állítása szerint az IMAX átlagban egy év alatt huszonöt filmmel tudna szolgálni, de a vállalat „már most teljesen le van terhelve”, és elkötelezte magát az erős filmes palettát ígérő 2025-re (olyan bemutatók várhatók, mint az F1 vagy az Avatar-széria harmadik része). A második negyedévben az IMAX 196 millió dolláros globális bevételről számolt be, és a harmadik negyedév is erősnek ígérkezik, olyan filmek számaival, mint a Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine) és a Twisters - Végzetes vihar.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat