Itt a vég: mesterséges intelligencia által generált tartalmat streamelhetsz Itt a vég: mesterséges intelligencia által generált tartalmat streamelhetsz

Itt a vég: mesterséges intelligencia által generált tartalmat streamelhetsz

A Fable Studio nevű cég kiiktatná az írót, a rendezőt, és a többi, filmkészítéssel járó kellemetlen elemet.

Új streamingszolgáltató indulhat – tájékoztat a Hollywood Reporter, aminek különlegessége az lesz, hogy a néző maga hozza létre a sorozatepizódokat mesterséges intelligencia segítségével. A projekt a Fable Studio ötlete, akiknek The Simulation nevű projekjén belül már tavaly létrejött egy csomó, teljesen AI-generálta South Park epizód, amiket itt lehet megnézni. A szolgáltatót Showrunnernek hívják, és alpha-verziójára itt lehet feliratkozni.

Az animált jeleneteket egyenként generálja le a gép a felhasználó promptjaiból kiindulva, azokat meg majd össze lehet fűzni epizódokká, majd komplett évaddá. A projekt egyik megálmodója szerint a gép majd „megérti az epizód alapkonfliktusát”, amit elvileg magától kidolgoz – a beadott parancssor lehet pár szavas leírás is, de egész komplex forgatókönyv is. Az ötletgazda szerint kizárólag publikusan elérhető információn trenírozzák a gépet, de nem aggódik túlságosan amiatt, hogy esetleg jogvédett tartalom is bekerül a szecskálóba, „csak a végeredmény legyen eredeti”. A Fable egyékbént már nyert egy Emmy-díjat az interaktív média területét gazdagító munkájukért.

A South Park-„epizódokat” elnézve egyelőre nincs amiért félnie az igazi animációs sorozatok igazi showrunnereinek... vagy mégis?

 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat