A Peacock új technológiával közvetíti az olimpiát A Peacock új technológiával közvetíti az olimpiát

A Peacock új technológiával közvetíti az olimpiát

A július 26. – augusztus 11. között zajló világszintű sporteseményt a streamingszolgáltató új eljárással sugározza, amelynek célja, hogy megszüntesse a „döntési bénultságot” (analízisparalízist), és megváltoztassa a sportközvetítések módját: a néző személyre szabottan fogyaszthatja a tartalmakat, és a mesterségesintelligencia-narrátor sem marad ki az egyenletből.

A Peacock közvetíteni fogja az olimpia minden sportágának versenyét, ami több mint ötezer órányi tartalmat jelent. A felületdizájn is alkalmazkodik az új ötlethez: „többnézetes" képernyőn különböző panelek (pl.: éremversenyek, kieséses fordulók, első olimpikonok) közül válogathat a felhasználó. Mielőtt az előfizető kiválasztaná a neki tetsző versenyszámot, kérhet gyors felzárkóztatást a nap legfontosabb történéseiről, emlékeztetőket állíthat be a másnapi eseményekre. Ennek szövegét egy olyan MI-től hallhatják a nézők, amely Al Michaels amerikai sportkommentátor hangján szólal meg (természetesen a férfi beleegyezését adta ehhez az újításhoz).

Az IndieWire-nek lehetősége volt kipróbálni az új fejlesztés demóját. Tapasztalataik alapján a platform funkciói intuitívek és logikusak, és extra adalékokat nyújtanak a hagyományos streaminghez képest. Például egy sportág nézése közben megjelenhet egy időzítővel ellátott ikon a képernyőn, ami arról tájékoztatja a felhasználót, hogy egy másik sportág megmérettetése kezdődik, és átválthat rá. A néző addig dönthet, amíg a számláló lenullázódik.

A programba bejelentkező személy meg kell adja a nevét (hiszen ezen fogja az MI-Al Michaels szólítani), jelölheti, milyen sportágak érdeklik, milyen híreket hallana szívesen (ide tartozik az például országok szerinti szűrés vagy a dobogósok összegzése).

A szolgáltató reményei szerint nem az augusztus 11-i záróünnepség lesz az utolsó alkalom, amikor a Peacock előfizetői ezt a technológiát láthatják. Az új közvetítési módszert golf és más sportágak esetében tesztelik, és még a hálaadásnapi felvonulást is feldobhatják vele.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat