Amerikában is forgalmazzák a Susotázs rendezőjének új filmjét Amerikában is forgalmazzák a Susotázs rendezőjének új filmjét

Amerikában is forgalmazzák a Susotázs rendezőjének új filmjét

Nem sokkal azután, hogy Tóth Barnabás Akik maradtak című nagyjátékfilmje az Oscar egyik előszobájaként számon tartott 46. Telluride Filmfesztiválon debütált, az alkotók bejelentették, a Menemsha Films megvásárolta az alkotás amerikai forgalmazási jogát.

A Susotázs rendezőjének és a Testről és lélekről producereinek legújabb nagyjátékfilmjében Hajduk Károly magányos nőgyógyászt, Szőke Abigél dacos kamaszt alakít, mellettük Nagy Mari, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós is megjelenik a vásznon.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes. A film az Inforg-M&M Film gyártásában, az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő.

A Menemsha Films arról híres, hogy öt egymást követő évben az általa forgalmazott filmeket jelölték Oscar-díjra a legjobb idegennyelvű film kategóriában: 2000-ben a cseh Élet mindenáron (Musíme si pomáhat), 2001-ben az argentín Az örömfiú (El hijo de la novia), majd a cseh Zelary, 2003-ban a kanadai Prisoner of Paradise és végül a német A pityergő teve története (Die Geschichte vom weinenden Kamel) vehették át az arany szobrocskát. A magyar alkotások közül a Menemsha Films legutóbb Török Ferenc 1945 című munkáját forgalmazta az Egyesült Államokban.

Az Akik maradtak magyarországi premierje szeptember 19-én a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, országosan szeptember 26-án kerül a mozikba. Az amerikai nagyvárosok közönsége télen, az Oscar-kampány idején láthatja majd a filmet.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat