A Nyomorultak nyerte a César-gála fődíját A Nyomorultak nyerte a César-gála fődíját

A Nyomorultak nyerte a César-gála fődíját

Ladj Ly Nyomorultak (Les misérables) című filmje kapta a legjobb filmnek járó „francia Oscar-díjat”. Bár a lincshangulattól tartva nem vett részt a tegnap esti César-gálán, Polańskié lett a legjobb rendezőnek járó César.

A (nem a Victor Hugo-regényt adaptáló) Nyomorultak nemcsak a gála fődíját vitte el, hanem a közönségdíjat, a legjobb pályakezdő színész (Alexis Manenti) és a legjobb vágó díját (Flora Volpeliere) is. Ladj Ly a legjobb elsőfilm díjára is esélyes volt, de ebben a kategóriában a Mounia Meddour rendezésében készült, Algériában játszódó Papicha vitte el a trófeát, a film főszerepét alakító Lyna Khoudri pedig megkapta a legígéretesebb színésznőnek járó díjat.

A legjobb külföldi film díjáért Almodóvar Fájdalom és dicsőség, a Dardenne fivérek Az ifjú Ahmed, Todd Phillips Joker, Laurent Micheli Lola vers la mer, Quentin Tarantino Volt egyszer egy... Hollywood és Marco Bellocchio Az első áruló című filmje is indult, a díjat végül Bong Joon-Ho frissen Oscar-díjas Élősködőkje vitte el.

Bár sem Polański, sem stábjának tagjai vagy 12 kategóriában jelölt filmjének szereplői nem vettek részt díjátadón, mégsem lehetett elkerülni a demonstrációt, amelyen nagyjából százan vettek részt az Osez le Feminisme csoport szervezésében.

 

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat