Újabb tévésorozat készül Sissiről Újabb tévésorozat készül Sissiről

Újabb tévésorozat készül Sissiről

A német Story House Pictures GmbH Litvániában forgatja a Sissi című tévésorozatot. A premiert 2021 végére tervezik.

A nagy költségvetésű nemzetközi csapathoz 100 fős litván stáb csatlakozott – számol be a Film New Europe. A portál a Vilniusi Filmiroda igazgatóját Jūratė Pazikaitėt idézi, aki szerint „nem titok, hogy Litvánia vonzó választás volt a közelmúltban több filmes és televíziós produkció számára a profi szakembereinek, a kényelmes logisztikának, a változatos helyszíneknek és a filmes adókedvezményeknek köszönhetően. Hogy ez a projekt a régiónkban kivitelezhető legyen, és a sorozat kreatív ötletei megvalósíthatóak legyenek, a litvánoknak együtt kellett működniük a lettekkel.”

A Sissi című tévésorozat hat részes lesz, és ahogy a cím is sugallja, Erzsébet osztrák császárné élettörténetét tekinti át: mesél a fiatal és gondtalan hercegnőről, aki beleszeret a világ egyik legyhatalmasabb emberébe, Ferenc József osztrák császárba. A császári párt Dominique Devenport svájci színésznő és Jannik Schümann német színész alakítja.

„Ez egy emancipációs történet. Egy olyan nő története, akinek új pozíciójában az önértékeléséért, ugyanakkor nemcsak politikusi, hanem női szerepéért kell megküzdenie” – foglalja össze a FNE-nak Sven Bohse, a sorozat német rendezője.

A széria Vilniusban és környékén forog, majd következik még néhány vidéki helyszín, és később a forgatásnak lesz németországi, ausztriai, magyarországi és lettországi szakasza is.

A premierről egyelőre annyit tudni, hogy 2021 végén lesz a TVNOW műsorán, aztán 2022-ben az ORF fogja sugározni.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat