Toma Cuzin

Filmjei a Filmtetten

Libertate

Színes filmdráma, thriller, történelmi, 109 perc, 2023
Szereplő

A kommunista rendszert megdöntő 1989. decemberi forradalom zűrzavaros napjaiban az erdélyi Nagyszeben városa egy rendőrség elleni támadás színhelyévé válik, amely gyorsan véres összecsapássá fajul katonák, rendőrök, civil tüntetők és a titkosrendőrség képviselői között. Viorel rendőrkapitányt, aki kétségbeesetten próbál menekülni az ostromlók elől.

Elolvasom a kritikát

Întregalde

Színes animációs film, vígjáték, filmdráma, 104 perc, 2021
Szereplő

Három nagyvárosi fiatal élelmiszercsomagot visz egy kis falucskába, ahol megpróbálnak segíteni egy összezavarodott öreg bácsin, de a jóindulat csak problémákat szül.

Elolvasom a kritikát

Éjjeli őrjárat

Színes filmdráma, 113 perc, 2020
Szereplő

Színházi társulat a főpróba forgatagában. A finálé hosszas próbája a késő éjszakába húzódik. Egy apró, látszólag jelentéktelen részletkérdés nem tudja elrontani az elégedett jókedvet: az öltöztetőnőt sehol nem találják. A gond az, hogy az öltözők be vannak zárva! Végül a színészek a színház épületéből teljes jelmezben [...]

Elolvasom a kritikát

Trei zile până la Crăciun (Ultimele zile din viaţa Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu)

Színes és fekete-fehér dokumentum játékfilm, 90 perc, 2012
Szereplő

A film a Ceauşescu-házaspár utolsó három napját meséli el a meneküléstől a kivégzésig. A dokumentumokból, visszaemlékezésekből dramatizált történetet interjú- és archívumrészletek tarkítják.

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat