Ennio Morricone

Filmjei a Filmtetten

Aljas nyolcas

Színes filmdráma, thriller, western, 168 perc, 2015
Zene

A polgárháborút követően, Wyoming államban néhány fejvadász ugyanott talál menedéket egy tomboló hóvihar elől, ám rövidesen árulás és megtévesztés áldozataivá válnak.

Kapcsolódó cikkek:

Django elszabadul

Színes akciófilm, filmdráma, western, 165 perc, 2012
Zene

A rabszolgából lett fejvadász mentora segítségével indul megmenteni feleségét egy könyörtelen mississippi ültetvényestől.

Kapcsolódó cikkek:

Baaría

Színes filmdráma, történelmi, 150 perc, 2009
Zene

A cselekmény egy szicíliai család három generációjának története: Ciccótól a fián, Peppinón keresztül az unokáig, Pietróig. Az ők és családjaik magánéletén keresztül a film felidézi egy vidéki közösség szerelmeit, álmait és csalódásait a '30-as évektől egészen a '80-as évekig.

Elolvasom a kritikát

Sorstalanság

Színes filmdráma, 140 perc, 2005
Zene

Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle [...]

Kapcsolódó cikkek:

A Mars mentőakció

Színes kalandfilm, filmdráma, sci-fi, thriller, 114 perc, 2000
Zene

2020-at írunk. A NASA óriási lépést tett az emberiségért: űrhajósok egy csoportja sikeresen landol a Marson. Ám röviddel megérkezésük után a misszió életveszélybe kerül. A NASA vezetői a hír hallatán és a veszélyt felmérve, lemondanak az ott rekedt asztronautákról. Néhány bátor űrhajós azonban vállalja az embert próbáló hathónapos utat, ám akciójukat nem várt meglepet [...]

Kapcsolódó cikkek:

Lolita

Színes filmdráma, romantikus, 137 perc, 1997
Zene

Nabokov híres-hírhedt regénye Stanley Kubrick 1962-es adaptációja után tíz év múlva sztárszereposztással került a nézők elé. Humbert Humbert irodalomtanár még feleségül is veszi a magányos Charlotte-ot, csakhogy közel kerülhessen annak lányához, Lolitához, akiben kamaszkori álomszerelmét látja megtestesülni.

Kapcsolódó cikk:

A Stendhal szindróma

Színes horror, thriller, krimi, giallo, 120 perc, 1996
Zene

Anna Manni, a fiatal nyomozónő, egy megszállott gyilkos ügyében nyomoz. Anna a Stendhal szindróma néven ismert pszichoszomatikus betegségben szenved. A műalkotások olyan erősen hatnak a képzeletére, hogy hallucinálni kezd és szinte önkívűleti állapotba kerül tőlük. Amikor a gyilkos tudomást szerez erről, csapdába csalja Annát. A nő számára ez egy végeérhetetlen rémálom kezdetét jelenti.

Kapcsolódó cikkek:

Farkas

Színes filmdráma, horror, romantikus, 125 perc, 1994
Zene

Will Randall egy könyvkiadó szerkesztője üzleti útjáról hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast. Mikor kiszáll, hogy megnézze, mi történt, az állat megharapja, és ezzel drámai változás következik be a férfi életében. Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről kés [...]

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat