Címke: tudor giurgiu

Lakatos Róbert és Felméri Cecília projektje vezeti a CNC animációs pályázatának nyerteslistáját

2014. április 10. – írta

A román Országos Filmközpont tegnap tette közzé 2013-ban meghirdetett egyetlen pályázatának eredményeit. A fikciós nagyjátékfilmek kategóriájában Cristian Mungiu a nyertes, az egészestés és rövid animációs filmtervek közül pedig a Draculato(u)r címűt találta a legígéretesebbnek a döntőbizottság. Az animációs dokumentumfilm Lakatos Róbert és Felméri Cecília közös projektje.

Többé nem Eugen Şerbănescu a CNC elnöke

2013. április 5. – írta

Egy a Hivatalos Közlönyben közzétett kormányhatározat áthelyezi a Román Országos Filmközpont főigazgatóját, Eugen Şerbănescut Bolognába, feladatkörét ideiglenesen Dan Eugen Pineta veszi át.

Négy játékfilm versenyez az elmúlt év legjobb mozijának járó Gopo-díjért

2013. február 26. – írta

A Mindenki a mennybe megy (Toată lumea din familia noastră), a Despre oameni și melci, az Adalbert álma (Visul lui Adalbert) és a Valahol Palilulában (Undeva la Palilula) indul idén a legértékesebb román filmes kitüntetésért, a legjobb filmnek járó Gopo-díjért. A négy film rendezői – Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim és Silviu Purcărete – a legjobb rendező címéért is versenyeznek.

Európai Filmdíjak 2012

2012. december 18. – írta

Csoda történt: az Európai Filmakadémia vezetősége felébredt álmából és beismerte, hogy az európai film igenis válságban van. Megerősítette e revelációt az idei harmatos felhozatal is. Michael Haneke és Tudor Giurgiu győzött, Till Attila vesztett a Málta szigetén rendezett ceremónián.

Tudor Giurgiu filmje az év legjobb európai rövidfilmje

2012. december 3. – írta

Szombat este adták át az Európai Filmakadémia díjait Málta fővárosában. A legjobb nagyjátékfilmnek járó kitüntetést Michael Haneke Amourja, a legjobb rövidfilmét pedig Tudor Giurgiu Superman, Spiderman sau Batman című filmje nyerte el. A kisjátékfilm főszerepét Bogdán Zsolt játssza.

Tudor Giurgiu és Cserhalmi Sára is nyert Varsóban

2012. október 22. – írta

Frédéric Fonteyne Tango libre című zenés filmdrámája nyerte el a hétvégén lezárult 28. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját. A díjazottak listájára idén egy magyar és egy román film is felkerült.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat