Címke: tudor giurgiu

Emberek és emberek – Szubjektív beszámoló a 11. TIFF díjkiosztó gálájáról

2012. június 10. – írta

Vannak olyanok, akik alig várják, hogy díjkiosztó gálára mehessenek film helyett – és vannak olyanok, akik alig várják, hogy beülhessenek egy filmre a díjkiosztó gála helyett. Ezzel nincsen semmi baj, mindenki számára van hely a kérgeshátú Földön, de az ilyen fesztiválok, mint a TIFF, elvileg pont azért léteznek, hogy a második fajta embereknek szolgáltassanak örömet.

Ausztrál film nyerte el a DaKINO fődíját

2011. november 28. – írta

A bukaresti Patria moziban szervezett gálaesten az ausztrál Sylvie Asuka Pinion című filmjét tüntették ki a 6 napja zajló 21. DaKINO Nemzetközi Filmfesztivál 4000 euró értékű trófeájával.

Kolozsvár a filmipar központjává válhat

2010. június 8. – írta

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Tudor Giurgiu javasolni fogja a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogassa anyagilag az Erdélyi Regionális Filmalap létrehozását, amely elsőként alakulna meg az országban. (erdély.ma)

A nem szabványos fesztiválmegnyitó – Rajtolt a TIFF 9. kiadása

2010. május 29. – írta

Tegnaptól 10 napra ismét TIFF-színeket öltött Kolozsvár. A város egyik legrangosabb kulturális eseményévé nőtt Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál megnyitója a bevett szokástól eltérően most a szabad ég alatt, az újraöltöztetett Főtéren zajlott – és ez nem az egyetlen, bevett szokástól való eltérés volt a nyitóünnepségen.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat