Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF

Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF

Tudor Giurgiu Despre oameni și melci (Emberekről és csigákról) című, második nagyjátékfilmje nyitja meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált június 1-jén, Kolozsvár főterén.

A valós eseményeken alapuló humoros történet egy csoport munkásról szól, akiknek a gyára éppen csődbe ment. Az események valamikor a 90-es évek elején játszódnak. Az életük akkor változik meg, amikor egyikük kitalál egy megoldást, ami mindannyiukat megmentené a munkanélküliek sanyarú sorsától, és a gyárat is kirántaná a csődből.

A román–francia koprodukcióban olyan elismert román színészek játszanak, mint Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă és Alina Berzunţeanu, dar felbukkan benne a francia Jean François Stevenin és fia, Robinson Stevenin is. (Jean François Stevenin korábban olyan rendezők filmjeiben játszott, mint François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy és Jean-Luc Godard. Ez az első szerepe egy román filmben.)

A forgatókönyvet az 1991 óta Franciaországban élő Ionuț Teianu írta, az operatőr Vivi Drăgan Vasile, a filmzenét pedig Vlaicu Golcea jegyzi. 

A 11. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál június 1–10-én zajlik Kolozsváron, június 13–17-re pedig Nagyszebenbe költözik.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat