Új magyar fekete komédia forog Új magyar fekete komédia forog

Új magyar fekete komédia forog

Az éjszakám a nappalod a címe a Dési András György és Móray Gábor forgatókönyvéből és rendezésében készülő vígjátéknak. A főszereplő egy repülőgépek fekete dobozait szervizelő, alvászavarral küszködő fiatalember, az egyre furcsább és vadabb kalandok helyszíne pedig a kétarcú főváros: egy álomszerű Budapest, éjszaka és nappal.

A forgatás ma kezdődik, és augusztus elejéig tart. A főbb szerepeket Czukor Balázs, Szamosi Zsófia, Scherer Péter, Anger Zsolt és Pálos Hanna játssza.

Az éjszakám a nappalod története során a főszereplő álmatlansága és nem kevésbé az életében beköszönő változások miatt rá váró felelősség elől menekül a budapesti éjszakába, ahol kisstílű bűnözőkkel, különös éjszakai lényekkel ismerkedik meg, és veszélyes kalandokba keveredik. A thrillerelemekkel vegyített fekete komédia nemcsak éjszaka és nappal, hanem Kelet és Nyugat találkozása is egyben Budapesten, ahol a legkülönbözőbb szubkultúrák alkotnak izgalmas, olykor veszedelmesen robbanékony elegyet.

Dési András György és Móray Gábor - fotó: Kántor László

Dési András György és Móray Gábor (A pofon, A 639-es baba, Valaki vacsorára) első nagyjátékfilmjük forgatókönyvét Titkos pizsama munkacímmel a Magyar Nemzeti Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztette az elmúlt hónapokban; a filmalap 269,5 millió forintos gyártási támogatást ítélt meg a produkciónak.

A digitális trükköket is használó fekete komédia az Új Budapest Filmstúdiónál készül, producere Kántor László, operatőre Csukás Sándor, látványtervezője Pater Sparrow, zenéjét Zagar és Peter Ogi szerzi.

Az éjszakám a nappalod jövő tavasszal kerülhet a mozikba.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat