Magyar, szemüveg nélküli 3D-rendszer formálhatja át a világot Magyar, szemüveg nélküli 3D-rendszer formálhatja át a világot

Magyar, szemüveg nélküli 3D-rendszer formálhatja át a világot

A magyar iPONT International a február 22. és 25. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i Digital Signage Expo egyik kiállítójaként vesz részt, ahol a világon elsőként mutatja be szemüveg nélküli 3D felhőalapú tartalomszolgáltató rendszerét. (tvműsor)

Az iPONT International ismét Las Vegas meghódítására készül, ezúttal a Digital Signage Expo kiállításon (DSE). A magyar cég a világon először mutatja be speciális, szemüveg nélküli 3D felhőalapú tartalomszolgáltató rendszerét, a Hálózati Tartalomkezelő Rendszert (iPONT Network Content Manager System – iPONT NCMS). A fejlesztésnek köszönhetően a digitális hirdetéseket alkalmazó kereskedelmi egységek immár 3D-tartalmat is képesek központilag gyorsan és egyszerűen kezelni és továbbítani.

Dale H. Maunu, az Insight Media vezető elemzője szerint a digitális out-of-home piacon a legjelentősebb hozzáadott értéket kétségtelenül a 3D-megoldások jelentik. „A digitális out-of-home hirdetések ugyan még csak egy kis részét jelentik a 160 milliárd dolláros amerikai piacnak, de az nyilvánvaló, hogy a szemüveg nélküli 3D átformálhatja ezt a hirdetési piacot” – mondta az elemző.

A magyar tulajdonú cég 2007 óta foglalkozik három dimenziós képalkotással, jelenleg 40 alkalmazottal fejleszti a világon egyedülálló 3D-platformját. A cég a 2011-es CES-en mutatta be 3DTV boxát, amely élőben képes a ma ismert szemüveges 3D-tartalmak szemüveg nélkülivé alakítására. Kutatás-fejlesztési eredményeik elismeréseként 2009-ben elnyerték az Innovációs TechShow nagydíját, 2010-ben pedig az InnoMax Díjat. A vállalat jelenleg 3-5 millió eurós kockázatitőke-bevonás előtt áll. Az iPONT International célja, hogy Magyarország 5-8 éven belül 3D nagyhatalommá váljon.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat