Lambert Wilson lesz a 2014-es cannes-i filmfesztivál házigazdája Lambert Wilson lesz a 2014-es cannes-i filmfesztivál házigazdája

Lambert Wilson lesz a 2014-es cannes-i filmfesztivál házigazdája

Lambert Wilson francia színész és sanzonénekes lesz a 67. cannes-i filmfesztivál házigazdája – jelentette be tegnap este Gilles Jacob fesztiválelnök a Twitteren.

A hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke – mint azt korábban a szervezők közölték – Jane Campion, Oscar-díjas új-zélandi rendező, forgatókönyvíró lesz. A nemek közti egyenlőség jegyében kérték fel a szervezők a Hollywoodban is gyakran dolgozó 55 éves filmszínészt a megnyitó és a záróünnepség műsorának vezetésére.

Tavaly Audrey Tautou színésznő volt a rendezvény háziasszonya, a zsűri elnöki posztjára egy férfit, Steven Spielberg amerikai filmrendezőt kérték fel a szervezők.

Jane Campiont megelőzően hat nő vezethette a cannes-i zsűrit: Michele Morgan, Jeanne Moreau, Isabelle Adjani, Liv Ullmann és Isabelle Huppert színésznők, valamint  Françoise Sagan írónő.

A 67. cannes-i seregszemle május 14-én nyílik meg a Riviérán. A fesztivál május 25-éig tart, de az aznapi európai választásokra való tekintettel a díjkiosztás kivételesen előző este, május 24-én lesz.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat