Közeledik a román film „fehér éjszakája” Közeledik a román film „fehér éjszakája”

Közeledik a román film „fehér éjszakája”

Tizenharmadik alkalommal, három romániai nagyvárosban szerveznek román filmes maratoni vetítéssorozatot szeptember közepén.

Bukarestben, Temesváron és Kolozsváron, összesen 11 moziban, két tucatnyi párhuzamos vetítésen lehet megnézni a legfrissebb román filmes produkciók színe-javát szeptember 16-án.

Premier előtti vetítésen lehet megnézni például a Victor Canache rendezte A kecske és a három gida (Capra cu trei iezi) című mesefeldolgozást, főszerepeiben Maia Morgensternnel és Marius Bodochival (ez a film nyerte el az idei TIFF közönségdíját). Ștefan Constantinescu Om-Câine című elsőfilmjét premierként vetítik az alkotók jelenlétében, és szerepel a műsorban Trevor Poots Mihály királyról szóló dokumentumfilmje, a Regele Mihai: Drumul spre casă, a Nunți, botezuri, înmormântări (r. Alexandru Lustig) című vígjáték, valamint a Glasul care strigă-n pustie, Ciprian Mega rendezése is.

Az eseménynek Temesváron és Kolozsváron a két Győzelem (Victoria) mozi ad otthont, a fővárosi helyszínek pedig az Elvire Popesco bel- és kültéri vetítője, a Román Parasztmúzeum, a TNB szabadtéri amfiteátrum, az Union mozi, a Bukarest Mallban levő Hollywood Multiplex, a CREART kertmozi, a Román Irodalmi Múzeum, az Unteatru szabadtéri mozija, valamint a J'ai Bistrot.

A teljes műsor elérhető ide kattintva, valamint az érintett mozik jegypénztárainál.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat