Forog a Gladiátor folytatása Forog a Gladiátor folytatása

Forog a Gladiátor folytatása

23 évvel az eredeti Gladiátor után Ridley Scott a folytatáson dolgozik: júniusban Marokkóban, jelenleg Máltán, többek közt a valettai Ricasoli-erődben forgat, ahol az eredeti felvételek is zajlottak.

A sztori Maximus halála után folytatódik, főszereplője Lucius, Maximus szerelmének, Lucillának a fia. A Paramountnál készülő produkció forgatókönyvét David Scarpa írta, főbb szerepeit Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Djimon Hounsou és Joseph Quinn játssza, akiket a Film New Europe beszámolója szerint most éppen 200 stábtag és statiszta vesz körül. A csapatban ott van Janty Yates és Arthur Max, az eredeti Gladiátor jelmez-, illetve díszlettervezője is.

Kép a Gladiátor című filmből

A 2000-ben bemutatott Gladiátor látványos történelmi filmdráma: egy római tábornok akar benne bosszút állni a korrupt és gerinctelen császáron, aki meggyilkolta a családját, őt pedig rabszolgasorba taszította. A film főszerepét Russell Crowe, a császárt Joaquin Phoenix játszotta, a produkció összesen 5 Oscar-díjat – a legjobb filmnek, férfi főszereplőnek, jelmeztervezőnek, hangzásvilágnak és vizuális effekteknek járót – és 7 további jelölést kapott, nem beszélve a többi amerikai és nemzetközi elismeréséről.

Az egyelőre Gladiator 2 címen futó folytatás bemutatóját 2024. november 24-ére tűzték ki.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat