Csányi Sándor filmrendezőként debütál Csányi Sándor filmrendezőként debütál

Csányi Sándor filmrendezőként debütál

Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit és Lázár Kati szereplésével rendezi első mozifilmjét Csányi Sándor.

Rengeteg filmes és színházi szerep, színházi rendezések, valamint a Thália Színház művészeti vezetőjeként elért sikereit követően Csányi Sándor fantasztikus színészgárdával vág bele első mozifilm rendezésébe. A Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjáték filmtervének gyártására 950 millió forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

Egy idős színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története a Köbli Norbert forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték. Az Agatha Christie stílusát idéző történetben egy mellőzött öreg színész, akit hajdan egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára kezd nyomozni. Ahogy egymás után, módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, azzal szembesül, hogy mesterdetektívi munka lesz ennyi kitűnő színészkollégája között megtalálni a gyilkost.

„Az élet úgy hozta, hogy megismertem egy színészotthont, és rögtön megfogalmazódott bennem egy ott játszódó film ötlete. Arra gondoltam, milyen egyedi lehetne egy olyan zárt térben játszódó krimi, ahol a gyanúsítottak egytől egyig színészek, azaz olyan emberek, akik egy élet munkájával fejlesztették tökélyre a hazudozás művészetét. Milyen nehéz lenne köztük megtalálni a tettest” – idézi az NFI közleménye Köbli Norbertet.

A krimi-vígjáték műfajában korábban alig készült magyar film. A Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit és Lázár Kati közreműködésével készülő Ma este gyilkolunk operatőre Balázs István Balázs, látványtervezője Verebes Zoltán, jelmeztervezője Benedek Mari, maszkmestere Kund Barbara, vágója Kovács Zoltán, és a rendező Csányi Sándor is a szereplők között lesz. A 38 napos forgatás a tervek szerint 2023 nyarán kezdődik, majd a film várhatóan 2024 februárjában lesz látható a mozikban – közölte az NFI.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat