Bevándorlással kapcsolatos dokumentumfilmek kerestetnek Bevándorlással kapcsolatos dokumentumfilmek kerestetnek

Bevándorlással kapcsolatos dokumentumfilmek kerestetnek

Az Európai Unió Integrációs Alapjának támogatása lehetővé tette a budapesti DocuArt számára, hogy megvásárolja néhány dokumentumfilm magyarországi terjesztési jogát. Olyan dokumentumfilmeket keresnek, melyek Magyarországra bevándoroltak életét mutatják be.

A filmekből egy csomagot állítanak össze, amely a későbbiekben ingyenesen hozzáférhető lesz az oktatásban és a kultúra területén. A filmeket a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány címére (1163 Budapest, Katóka u. 46.) várják. Bővebb információ a DocuArt honlapján található.

A szervezet által keresett dokumentumfilmek ismérve, hogy bennük bevándorlókkal ismerkedjünk meg, vagyis olyan személyekkel, közösségekkel, akik más országból érkeztek és Magyarországon élnek, kínaiak, mongolok, romániai magyarok stb. Nem történelmi nemzetiségekről van szó, tehát nem szlovákokról, romákról, szerbekről, zsidókról stb., és nem is külföldre kivándorolt magyarokról.

DocuArt

Kikötés továbbá, hogy a film érzékenyen, átélhetően mutassa be a témát, és alkalmas legyen arra, hogy segítse az együttéléssel kapcsolatos problémák megismerését, a feszültségek oldását, illetve technikai és esztétikai minősége olyan legyen, hogy széles közönség előtt is megállja a helyét.

Akinek van olyan filmje, amely a felsorolt feltételek mindegyikének megfelel, vagy tud ilyen filmet ajánlani, javaslatával e-mailben keresheti a Palantír Film Alapítványt, illetve a szervezet fent már ismertetett címére küldhet megtekintő kópiát a szóban forgó filmről, vagy beviheti azt hétköznap 10 és 18 óra között a DocuArt Kocsiszínbe is.

Az alapítvány egyébként ettől a projekttől függetlenül évek óta működtet egy videokönyvtárat, amely jelenleg a budapesti DocuArt Kocsiszínben található: dokumentumfilmeket archiválnak és tesznek elérhetővé mindazok számára, akik bemennek hozzájuk, ahol monitoron nézhetik meg őket.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat