A BBTE filmszaka is bemutatkozik a 2. Magyar Filmhéten A BBTE filmszaka is bemutatkozik a 2. Magyar Filmhéten

A BBTE filmszaka is bemutatkozik a 2. Magyar Filmhéten

A MOM Park mozija március 1-jén a fiatal tehetségeké: öt vetítési blokkban mutatkoznak be különböző egyetemek filmszakos diákjainak munkáit, köztük a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Film és Média szakosainak alkotásai.

A kolozsvári egyetem 45 perces válogatását dr. Katona Zs. József adjunktus kíséri el. A vetítés 15:10-kor kezdődik a MOM mozi 6-os termében.

A BBTE-n kívül egy vidéki intézmény válogatása került még a programba: az egri Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra Tanszékéé. A filmhét első napján bemutatkoznak a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjai, a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs műhelye, és külön blokkban vetítik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem filmjeit is. Az egészestés versenyprogramban több olyan alkotás is van, amely egyetemen vagy vizsgafilmként készült, köztük Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanja vagy az SzFE-végzősök készítette szkeccsfilm, a Nekem Budapest.

Március 1-jén 19 órától a Cinema City Mom Park előterében pódiumbeszélgetés találkozhat a közönség az egykor betiltott Huckleberry punkegyüttes alapítójával és frontemberével, Röhrig Gézával – akkora már kiderül, a Saul fia Cannes-i Nagydíj és a Golden Globe után elviszi-e az Oscar-díjat is.

A fesztivál március 6-án zárul.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat