Új filmben láthatjuk Nagy Katicát Új filmben láthatjuk Nagy Katicát

Új filmben láthatjuk Nagy Katicát

A Rossz versekből ismerős színésznő a Magdolna című, közösségi finanszírozással készült történelmi filmben lesz látható.

A Magdolna a Szeretföldet is jegyző Buvári Tamás játékfilmje, gyártója a veszprémi Szeretfilm Stúdió. A film közösségi finanszírozásban valósult meg, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém - Balaton 2023 programsorozattal. A film Magdolna két drámai napját mutatja be. Egy napsütéses napot, amikor 1933-ban, 12 éves korában sorsára nézve egy rejtélyes „üzenetet” kap. És az utolsó napját, amelyben elkerülhetetlen számára az áldozathozatal és a halál. Ez utóbbi nap a II. világháború egyik utolsó napja Magyarországon, amikor az orosz hadsereg megérkezik a balatoni régióba, és egy orosz katona meggyilkolja Magdolnát. 

A film fényképezéséért 2020. februárjában Tóth Zsolt elnyerte a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díját. Díszbemutatója a Veszprém-Balaton Filmpikniken lesz, 2020. szeptember 4-én, nyilvános premierje a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon, 2020. szeptember 9-én.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat