Címke: tiff 2011

A Hollywood–Szibéria útvonal – Peter Weir: The Way Back / A visszaút

2011. június 22. – írta

Peter Weir hét év után tért vissza az amerikai filmgyártás fősodrába – stílusosan egy visszatérésről szóló filmmel. A visszaút – amely az idei TIFF egyik legjobban várt „szupernóvája” volt – azon filmek közé tartozik, amelyek nem filmnyelvi kifejezőeszközeik innovatív használatával írnak filmtörténelmet, hanem témaválasztásuk bátorságával és jelentőségével.

TIFF 2011: a nyertesek

2011. június 12. – írta

A 10. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál fődíját egy argentin-spanyol film nyerte. A díjazottak teljes listája a következőképp alakult:

A film nem olyan, mint a párizsi – Magyar nap a 10. TIFF-en

2011. június 8. – írta

Kínosan feszengek minden egyes TIFF magyar napos sajtótájékoztatóján. A fesztivál szervezői már az első kiadások óta profi módon dolgoznak – idén sincs ez másként –, viszont ezt a helyzetet valamiért sokkal nehezebben kezelik, mint például egy Todd Solondz- vagy Lukas Moodysson-találkozót.

Látástól kábulásig – Román rövidfilmek a TIFF-en

2011. június 8. – írta

A kolozsvári Művész mozi hemzseg a tolakodó tömegtől. Az új Győzelem épülete úgyszintén. Teltházas vetítések következnek, és semmi nem hiányzik, ami fokozhatná a hangulatot: veszekedés a pénztárossal, aki már alig bírja kezelni a beömlő emberáradatot, az épület előtt a moziból kimaradottak eladó jegyekért kuncsorognak, míg a jeggyel rendelkezők széles vigyorral lépnek a zajtól életre kelt vetítőterembe. Román rövidfilmes blokkunk következik.

Filmerekció – Wim Wenders: Pina

2011. június 7. – írta

Állítólag a sasnak annyival jobb a látása mint a miénk, hogy ha egy filmre magunkkal vinnénk, ő legfennebb csak a pixeleket, az apró, szaladgáló, színes pontokat látná, a filmképet nem. A Pina című 3D-s Wenders-film nézése közben hiányzott, hogy nincs sasszemem, és éreztem, hogy nem jól van ez így.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat