Varsóban lesz a Mélypont érzés világpremierje Varsóban lesz a Mélypont érzés világpremierje

Varsóban lesz a Mélypont érzés világpremierje

A két szerfüggő felépülését bemutató inkubátoros dokumentumfilm bemutatója az október 11-én kezdődő Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.

„A fő motivációnk az volt a film készítésekor, hogy a függőről alkotott általános képpel szembe menjünk, vagy legalábbis árnyaljuk azt. A felépülési szakasz érdekelt minket, a lelki út, az önelfogadás. Az, hogy a film egy igazi A-kategóriás fesztiválon debütál Varsóban egy álom megvalósulása! A célunk az, hogy minél több emberhez eljusson a film üzenete – Varsó mindenképp egy nagy lépés efelé! Nem csak mi készítők, de a szereplők és a Megálló Alapítvány, ahol a film forgott is hihetetlenül boldog!" – idézi az NFI sajtóközleménye Miklós Ádámot, aki a film rendezője, vágója és operatőre egy személyben. A film zenéjét Sperling Andor szerezte, a producer Száki Adrián, a gyártó az Arrabona Studio.

Az egészestés Mélypont érzés két szerfüggő felépülésének első másfél évét mutatja be. Borókát, egy nehéz családi háttérrel rendelkező gimnazista lányt és Szilvesztert, egy fiatal szexualitásával küzdő férfit, a budapesti Megálló Alapítvány foglalkozásain ismerjük meg. A Megálló Alapítvány rekreációs házát egykori szenvedélybetegek üzemeltetik és olyan innovatív módszereket alkalmaznak terápiás céllal, mint a sziklamászás. Szilveszter és Boróka elindulnak az önfelfedezés rögös útján, szembesülnek szüleikkel való viharos kapcsolataikkal, miközben támogatást, megbocsátást és mindenekelőtt önelfogadást keresnek.

A filmet a Magyarországon a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vetíti először, és december 5-én kerül moziforgalmazásba.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat