Három díjat is nyert Moldovai Katalin filmje Varsóban Három díjat is nyert Moldovai Katalin filmje Varsóban

Három díjat is nyert Moldovai Katalin filmje Varsóban

Tegnap este megtartották a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó ünnepségét. Az Elfogy a levegő a fesztivál három zsűrijének is a kedvence lett.

Az Elfogy a levegő elnyerte az első- és második filmeket versenyeztető fesztivál fődíját, a nemzetközi filmkritikusok (FIPRESCI) díját, valamint a fiatal filmkritikusok díját – közölte néhány fénykép kíséretében tegnap este közösségi oldalán a film producere, Muhi András.

Az Elfogy a levegő a szovátai születésű, a Sapientián, majd a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzett Moldovai Katalin első egészestés alkotása. A forgatókönyvet Palóczi Zita jegyzi, és valós történet ihlette. A film főszereplője, Ana irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két 19. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine testi-lelki kapcsolatáról szóló film ajánlása miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

Az Elfogy a levegő  főszereplői Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András, Moldovai Katalin, forgatókönyvírója Palóczi Zita és Moldovai Katalin, rendezője Moldovai Katalin. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

A filmdráma premierje október elején, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, november 2-án kerül moziforgalmazásba Magyarországon.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat