Remake-et kap Az elcserélt gyermek Remake-et kap Az elcserélt gyermek

Remake-et kap Az elcserélt gyermek

A magyar származású Peter Medak rendezte, kanadai eredetit Martin Scorsese minden idők egyik legrémisztőbb filmjének tartja, Guillermo del Toro pedig remekműként emlegeti.

A The Changeling című 1980-as film remake-jének tervét nemrég mutatták be a Cannes Virtual Market keretében. (Nem összetévesztendő a Clint Eastwood rendezte, Angelina Jolie főszereplésével készült Elcserélt életekChangelinggel!) Az új film brit produkcióban és írországi helyszíneken fog forogni. A történetet napjaink világába helyezik át, és bár a sikeres eredeti előtt akarnak tisztelegni, az alkotók új csavarokat is beleszőttek a sztoriba. A forgatókönyvet az a Tab Murphy jegyzi, akit a Gorillák a ködben-ért (Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey, 1988) Oscar-díjra jelöltek.

A történet főszereplője Joe Carmichael, egy zenész, aki gyerekkori otthonába tér vissza egy személyes tragédia után. Az üres házban hamarosan rájön, hogy nincs egyedül, és hogy családja múltjában sosem sejtett tragédiák rejtőznek. Az eredeti, Peter Medak rendezte alkotásban szintén egy zenész, John Russel költözött kísértetjárta házba, miután feleségét és kislányát elvesztette egy autóbalesetben. Az 1980-as film alapjául állítólag azok a furcsa események szolgáltak, amelyeket Russell Hunter, a forgatókönyvíró élt át a hírhedt Henry Treat Rogers-házban, Denverben.

(Cineeuropa)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat