Meghalt a Furcsa játék sztárja Meghalt a Furcsa játék sztárja

Meghalt a Furcsa játék sztárja

Június 23-án, szerdán Berlinben holtan találták lakásán Frank Giering német színészt, a Furcsa játék című Michael Haneke-alkotás egyik sztárját. Giering mindössze 38 éves volt, halálának ügyében még jelenleg is nyomoz a rendőrség. (EST.hu)

Az 1971 novemberében Magdeburgban (az akkori Német Demokratikus Köztársaságban) született művész olyan filmekben szerepelt, mint a Huligánok, A kastély vagy Az Északi-tenger kalózai. A nemzetközi és a magyar közönség mégis Michael Haneke 1997-es munkájából, a Furcsa játékból emlékezhet rá leginkább. Giering itt hozott figurája, a jómódú, felső-középosztálybeli családot zaklató hátborzongatóan udvarias pszichopaták egyike, Peter később egyenesen hivatkozási alap lett.

Saját hazájában Gieringet leginkább a Der Kriminalist című krimisorozat miatt szerette a közönség, melyben az egyik főszerepet, Henry Weber főfelügyelőt játszotta. A 2006 óta még jelenleg is futó széria új évadának forgatását a tragédia miatt le is kellett állítani. „Mélyen megrázott minket ennek az igazán tehetséges fiatal színésznek túlontúl korai halála. Frank Gieringgel egy valóban nagyra becsült kollégánkat veszítettük el, aki az elmúlt négy évben folyamatosan kitartott mellettünk, és nagyon sokat kaptunk tőle” – olvasható a sorozatot gyártó Odeon Film közleményében.

A már említetteken kívül a színész szerepelt még a Tetthely című sorozatban, az Anatómia 2. című horrorban, továbbá az Abszolút menők, a Baader és a Hierankl című filmekben. Habár halálának pontos körülményei még nem tisztázottak, Giering korábban többször is nyíltan beszélt az alkoholizmussal való küzdelméről és a kommunista Kelet-Németországban való felnőtté válása miatt elszenvedett traumáiról is.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat