Kiskamaszt keresnek Nemes Jeles László új filmje főszerepére Kiskamaszt keresnek Nemes Jeles László új filmje főszerepére

Kiskamaszt keresnek Nemes Jeles László új filmje főszerepére

Jelenleg Budapesten zajlik Nemes Jeles László Árva című filmdrámájának a szereplőválogatása, amit hamarosan kiterjesztenek magyarországi vidéki településekre, Erdélyre és Kárpátaljára is. A főszerepre egy 10–13 éves fiút, kiemelt szereplőnek pedig egy 10–13 éves lányt keresnek.

Az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszálltát jegyző Nemes Jeles László új filmje személyes ihletésű: „A családom története miatt különösen fontos nekem ez a film – idézi a rendezőt a produkció sajtóközleménye. – Évek óta foglalkoztat a második világháború utáni világ, az emberi sorsok titka és útvesztője a 20. század elnyomó rendszereiben. Egy gyerek szemszögéből különösen érdekes az emberek lelkébe is beszüremkedő diktatúra – főleg, ha a gyerek családi története egy görög tragédiára emlékeztet, mint filmünkben. Az Árvában örömmel dolgoznék egy olyan ösztönös, fiatal tehetséggel, akinek ez a szerep szinte a vérében van – nem akadály, ha sosem volt eddig kamera előtt. Arra bátorítanék mindenkit, aki érez magában kedvet, erőt, indíttatást, hogy egy pillanatig se várjon, jelentkezzen a válogatásra, akkor is, ha eddig inkább zárkózott volt! Bízom benne, hogy mihamarabb megtaláljuk a főszereplőt, akire úgy fogok tekinteni, mint egy alkotótársra.”

Az Árva című film castingjára a casting@pioneer.hu címen lehet jelentkezni, az alábbi űrlap elküldésével: https://forms.gle/12veoM4YqipNEFzr7

Az Árva története 1957 tavaszán, Budapesten játszódik. A város és lakói alig tértek magukhoz az '56-os harcok óta. Andor egy 12 éves kisfiú, akit anyja nevel egyedül. A fiú azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik náluk egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja. A fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent. A férfi azonban beköltözik hozzájuk és a fiú kénytelen leszámolni illúzióival. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, Andor elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

Erről szól a forgatókönyv, amelyet a Saul fiához és a Napszálltához hasonlóan Nemes Jeles László és Clara Royer közösen jegyez. A film vezető producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, a stáblistán korábbi alkotótársakat fogunk találni: az operatőr Erdély Mátyás, a jelmeztervező Flesch Andrea, a hangmester Zányi Tamás, a vágó Politzer Péter, a casting director Zabezsinszkij Éva. Az Árva magyar-francia-német-brit koprodukcióban készül, a Pioneer Pictures a brit Good Chaosszal, a francia Agat Filmsszel és a német Pallas Filmmel dolgozik együtt.

Nemes Jeles László forgat

Az Árva számára 2021 nyarán 900 milló forintos gyártási támogatást ítélt meg a Nemzeti Filmintézet, a produkció tavaly ugyaninnen kapott 7,9 millió forintot a gyártás előkészítésére. Néhány napja röppent fel a hír, hogy a Brit Filmintézet által létrehozott az UK Global Screen Fund is támogatja a filmet, amely egyike az alap által összesen több mint 1,3 millió fonttal (kb. 586 millió forinttal) támogatott hét nemzetközi koprodukció egyikének.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat