Júliusban kezdődik a Zanox – kockázatok és mellékhatások forgatása Júliusban kezdődik a Zanox – kockázatok és mellékhatások forgatása

Júliusban kezdődik a Zanox – kockázatok és mellékhatások forgatása

Az 5. Inkubátor Program egyik nyertes projektje, Baranyi Benő kisrealista sci-fije a gyártás előkészítésének utolsó fázisába lépett: a komlói és dunaújvárosi helyszínek mellé falusi helyszíneket keresnek, illetve statiszták jelentkezését várják. 

Zanox – kockázatok és mellékhatások forgatása júliusban kezdődik – számolt be a Filmhu. A sci-fi vígjáték rendezője első egészestés alkotása, a 2020-as Inkubátor Programban nyert gyártási támogatást. A film gyártója a Salamandra Film, producere Gyurin Zsuzsanna, operatőre Gajdics Dávid.

A hivatalos szinopszis szerint a film főszereplője, Misi egy „18 éves, vidéki, félénk srác, aki a nagyanyjával él egy panel lakótelepen. A helyi gyógyszergyár Zanox nevű kísérleti gyógyszerét szedi pánikrohamai ellen, mert az ingyen van. Évek óta szerelmes Jankába, az osztálytársába, de nem mer közeledni felé. Az érettségi estéjén Janka bulizni hívja őt, de túlizgulja a dolgot, ezért jócskán elkésik. Egyedül bóklászó szerelmét megtámadják, ami miatt Misi magát okolja. Bánatában elfogad egy korty kétes eredetű pálinkát egy idegen bácsi műanyag flakonjából. A pia és a gyógyszer keverékének nem várt mellékhatásai vannak, például időutazás.”

Baranyi Benő 2019-ben, Gothár Péter és Schwechtje Mihály mesterszakos rendezőosztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, korábban olyan kisfilmeket rendezett, mint a Tejcsarnok, a Csomagtartó, a Bújócska vagy az Anja.

Az alkotók statisztákat is keresnek a forgatáshoz: bármilyen korosztályból szívesen fogadnak jelentkezőket, akik hétköznapi járókelőket alakítanának a filmben. A jelentkezőktől azt kérik, hogy írják meg melyik városban élnek, hány évesek, és csatoljanak magukról egy egész alakos, valamint egy arcközeli fotót. A jelentkezéseket a zanoxfilm@gmail.com e-mail címre várják – írja a Filmhu.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat