Erdélyben is óvatosnak kell lennünk: jön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások Erdélyben is óvatosnak kell lennünk: jön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Erdélyben is óvatosnak kell lennünk: jön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Egy hét múlva debütál a romániai mozikban a Zanox – Kockázatok és mellékhatások, Baranyi Gábor Benő romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjátéka.

A történet szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más italokkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akire a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töritételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

A film főszereplőjét a székelyudvarhelyi származású Bálint Előd alakítja. Az időhurkos vígjáték további szerepeiben a kolozsvári Hatházi András, Erdős Lili, Hozák Kevin és Radvánszki Ronett látható. A fényképezésért Gajdics Dávid, a vágásért Kis André, a zenéért Hodován Milán, a produceri feladatokért pedig Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel felelt.

Nyugtató nélkül is élvezetes – Baranyi Gábor Benő: Zanox – Kockázatok és mellékhatások

2022. május 25.

A tavalyi, kellemeske Űrpiknik után újra egy fiatal rendező-forgatókönyvíró első sci-fi nagyjátékfilmje indítja a magyar filmes nyarat. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült Zanox – Kockázatok és mellékhatások ráadásul még az Űrpikniknél is kiforrottabb, humorosabb, és ez a szellemes, magabiztos időutazós mozi mutatja, hogy a magyarországi szórakoztató filmek jövőjéért senkinek nem kell aggódnia.

Olvasd tovább  

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazása jövő hétvégén kezdődik a következő menetrend szerint:

  • Bukarest – premier előtti bemutató a Román Parasztmúzeum mozijában február 1-jén; utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kolozsvár – február 2-án 19 órakor a Művész moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Baranyi Gábor Benővel, Bálint Előddel és Hatházi Andrással (esemény itt), február 3-tól rendszeres vetítések a Művész moziban és a Győzelem moziban
  • Sepsiszentgyörgy – rendszeres vetítések február 1-jétől a Művész mozi by Cityplexben (jegyek itt)
  • Csíkszereda – bemutató február 4-én a Cinema Csíki Moziban (esemény itt); utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kézdivásárhely – egyszeri vetítés a Vigadó Művelődési Házban február 7-én (esemény itt)
  • Temesvár – bemutató és közönségtalálkozó február 17-én a Győzelem moziban, utána rendszeres vetítések ugyanitt
  • Beszterce - bemutató február 4-én a Dacia moziban, utána rendszeres vetítések ugyanitt
  • Székelyudvarhelyen és Szatmárnémetiben február során, egy későbbi időpontban tűzik műsorra a filmet.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület, hivatalos román címverziója: Zanox – Riscuri și efecte secundare. A filmet minden helyszínen eredeti nyelven, román felirattal vetítik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat