VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Reisz Gábor
2014
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

A Filmtett szerint:

0

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Színes, magyar, 90 perc, 2014
Magyar cím
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Eredeti cím
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Nemzetközi cím
For Some Inexplicable Reasons
Román cím
Din motive inexplicable

Történet

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben. Bonyolult a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Áron 29 éves, frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres. Csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban tart valahová, amikor elutazik. Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

„Kitaláltam magamnak egy nyelvet” – Beszélgetés Reisz Gáborral a Rossz versek kapcsán

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal egy generáció kultuszfilmjét forgatta le, és a Rossz versekben legalább ennyien magukra fognak ismerni. Reisz Gáborral játékos filmnyelvéről, a személyes hang kereséséről, és az őt ért legfájdalmasabb kritikáról is beszélgettünk.

Interjú, 2018. december 29. – írta

Kincs, ami nincs – A magyar filmzene története

A filmzenei szakirodalom egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a Hollywood-központú szemlélet mellett milyen szinten lehet szegmentálni a filmzene világát.

Publicisztika, 2016. április 10. – írta

A hang néha maga a káosz – Interjú Lukács Péter Benjámin hangmérnökkel

Elméleti területről csöppent a filmkészítés gyakorlatába: az ELTE után New Yorkban tanult, majd itthon animációk, kísérleti, élőszereplős és dokumentumfilmek hangján is dolgozott. Magyarország egyik legkeresettebb fiatal hangmérnökével, Lukács Péter Benjáminnal beszélgettünk.

Interjú, 2016. február 8. – írta

Beleszületett a szabadságba és nem tud mit kezdeni vele – A 2010-es évek nemzedékreprezentációja a magyar filmben

A magyar szerzői filmre jellemző „generációs tematika” a rendszerváltás által hozott változások hatására sem tűnt el. Bár a gyártási struktúra/támogatási rendszer megváltozása mellett a művészfilmes hagyomány is jelentős átalakuláson ment keresztül, az továbbra is jellemző, hogy a fiatal magyar filmesek hasonló – egy adott generációra jellemző – jegyekkel ruházzák fel hőseiket, ezáltal kapcsolván őket egy nagyobb közösségbe. Jelen tanulmány a 2010-es évek nemzedékének mozgóképes ábrázolását vizsgálja meg három filmen keresztül.

Tanulmány, 2015. augusztus 4. – írta

„Edzi az elmét és jókedvet ád...” – 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok, 2014. október 2–5.

A 14. Filmtettfeszt négy napja alatt stabil telt ház volt az esti „főműsoridőben” a kolozsvári Győzelem moziban, a legtöbben Pálfi György új filmjére, a Szabadesésre voltak kíváncsiak. A legfrissebb magyar filmtermést bemutató fesztivál pörgősen indult, minden nap tudott okozni néhány kellemes meglepetést és egy igazi meghatározó filmélménnyel zárult – azaz tulajdonképpen nem is zárult, hiszen ez a filmadag egy darabig még elegendő beszédtémát biztosít majd a látogatók baráti köreinek, nem csak Kolozsváron, hanem a többi kilenc erdélyi helyszínen is.

Beszámoló, 2014. október 6. – írta

Mit nézz a 14. Filmtettfeszten?

Röviden: mindent. Aki viszont még mindig zavarban van, hogy mire üljön be a ma délután kezdődő Filmtettfeszten (tíz erdélyi városban!), annak itt van egy kis segítség. Saját kritikusaink mondataiból szemléztünk.

Ajánló, 2014. október 2. – írta

„Szeretem, ha egy film nyitogatja a nézője agyát” – Interjú Reisz Gábor filmrendezővel

Tornatanárnak indult, de nemrég végzett a SZFE-n. Diplomafilmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan a hétvégén elnyerte a miskolci CineFest Adolph Zukor-díját, és jövő héten vetíti a 14. Filmtettfeszt is. Munkáiban Budapest az egyik főszereplő, és a függöny is többször szakadt már le.  Reisz Gáborral beszélgettünk.

Interjú, 2014. szeptember 23. – írta

Diploma után – Reisz Gábor: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan szokatlanul sok nézőt vonzott be a CineFest versenyprogramjában helyt kapott magyarországi premierjére. Nagy várakozások ide vagy oda, a csalódás elmaradt: a már rövidfilmjei alkalmával is látványos tehetséget mutató Reisz Gábor diplomamunkája a valaha készült egyik legjobb magyar dramedy (ha nem A legjobb).

Kritika, 2014. szeptember 20. – írta

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Színes játékfilm, 90 perc, 2014

Rendező:
Szereplők: , , , , , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

0

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat