JutalomJáték
Edelényi János
2016
JutalomJáték

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

JutalomJáték

Színes, angol, 89 perc, 2016
Magyar cím
JutalomJáték
Nemzetközi cím
The Carer
Román cím
Îngrijitoarea

Történet

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt, fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottya szándékaira, és felmond a lánynak. A film angol nyelvű, román felirattal vetítjük.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Az utolsó angol gentleman – Roger Moore portréja

Senki nem tett annyit annak érdekében, hogy legyen valami elképzelésünk arról, milyen is egy igazi angol gentleman, mint a nemrég elhalálozott Sir Roger Moore. Nem csak  Magyarország, illetve az anno kerítéssel elzárt szocialista tömb lakóit világosította fel erről, hanem megjelenésével, viselkedésével és az ehhez szorosan tartozó angolos humorával még honfitársainak is például szolgált. 89 éves volt, és vele együtt a brit birodalom utolsó szimbolikus letéteményesét kísérhetjük utolsó útjára. (A Moore-t példaképének tekintő Michael Caine ugyanis eredetileg egy cockney – az Alfie-ban pont ezzel futott be 1966-ban.)

Tanulmány, 2017. május 31. – írta

„Lezabálták a vászonról” – Beszélgetés Edelényi Jánossal

Edelényi János a Prima Primavéra után újabb koprodukcióval jelentkezett, a The Carer / JutalomJáték főszerepére azonban immár világsztárt nyert meg Brian Cox személyében. Az író-rendezővel Budapesten beszélgettünk új filmjéről.

Interjú, 2016. november 2. – írta

Lenni vagy lenni – Edelényi János: The Carer / JutalomJáték

Mert Shakespeare összeköt. Ha minket – filmnézőket – nem is,  Edelényi János új filmjének két főszereplőjét mindenképp.

Kritika, 2016. október 5. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat