Címke: zágoni bálint

Némafilmmel harcoltak a szifilisz ellen: a Janovics-korszakból vetítenek Kolozsváron

2019. október 18. – írta

Két szifilisz-ellenes kampányfilm is készült Kolozsváron a némafilmkorszakban, az egyiket 1918-ban a magyar, a másikat 1920-ban már a román kormány támogatásával készítették Janovics Jenő filmgyárában. A métely rekonstruált változatát és a Világrémet az 5. Kolozsvári Zsidó Napokon élő zongorakísérettel vetítik a Bulgakov Kávéházban.

Százegy éves kolozsvári némafilmek élednek újra Tóth Viktor szaxofonkíséretére

2019. szeptember 26. – írta

Két 1918-ban, Kolozsváron készült némafilm rekonstruálásán vehet részt a 19. Filmtettfeszt közönsége október 4-én, pénteken este hét órától a Művész moziban. A régi-új mozgóképeket Tóth Viktor többszörösen díjazott jazzszaxofonos zenei kíséretével, inzertekkel megtűzdelve élesztik újra abban a szecessziós teremben, ahol eredetileg is bemutatták őket.

Erdélyi filmek a bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2015. december 8. – írta

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet a kolozsvári Filmtett Egyesülettel közösen Erdélyben készült filmek vetítését tervezi a Bukaresti I.L. Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2015. december 10-én, 18:00 órai kezdettel, a Cinema teremben. A belépés ingyenes.

Vendégek a TIFF magyar napján

2015. június 4. – írta

Csupa kakukktojásból állt össze az idei TIFF magyar napja, Bancolé Porumboiuval forgatna, és alig ismert rá a kész Délibábra, Pálfi György pedig mindenkinek kíván legalább egy olyan félévet , mint amilyenjük nekik volt, amíg a Szabadesés készült.

Élőzenés hazatérés – Kertész Mihály: A tolonc

2015. június 3. – írta

Egy szervezési baki miatt, a(z egyik) meghirdetett időpont után egy órával később kezdődött el a 14. TIFF egyik legfontosabb különleges eseménye, Kertész Mihály 1914-es A toloncának a Kolozsvári Magyar Opera szimfonikus zenekara által kísért díszvetítése, a hazatért némafilm élménye azonban láthatólag kárpótolta az operába látogatókat, álló vastapssal ünnepelték a vetítés után a filmet és az azt kísérő zenekart.

Magyar nap van ma a TIFF-en

2013. június 5. – írta

A szervezők a délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be a fesztiválon jelenleg itt tartózkodó magyar vendégeket: Bergendy Péter, Kincses Réka és Deák Krisztina, Forgács Péter és Zágoni Bálint filmrendezőt, valamint Dimény Áron és Bogdán Zsolt kolozsvári színművész.

Tervek, remények, kamerás szemüvegek – Éves közgyűlését tartotta meg az Erdélyi Magyar Filmszövetség

2013. február 18. – írta

A két éve alapított szervezet célja érdekképviseletet biztosítani az erdélyi magyar filmkészítőknek, elősegíteni munkájuk minden fázisát, kezdve az anyagi keretek előteremtésével, a forgatáson keresztül a forgalmazás és bemutatásig. Az éves közgyűlést sajtótájékoztató követte, amelyben beszámoltak eddigi eredményeikről, vázolták a további terveiket, valamint díjat nyújtottak át három tiszteletbeli tagjuknak, Buglya Sándor filmrendezőnek, valamint Durst György és Muhi András producereknek.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat