Címke: sára sándor

Idén is van magyar film a Cannes Classics-ban

2020. július 16. – írta

A világjárvány miatt átalakított Cannes-i Fesztivál restaurált filmklasszikusokat bemutató válogatása idén műsorra tűzi Sára Sándor első nagyjátékfilmjét, a Feldobott kő című drámát is.

Október 11-én búcsúznak Sára Sándortól

2019. október 10. – írta

Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának búcsúztatóját a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, a katolikus egyház szertartása szerint - tudatta az MMA csütörtökön az MTI-vel.

Meghalt Sára Sándor

2019. szeptember 22. – írta

Meghalt Sára Sándor, operatőr, rendező, a magyar filmművészet meghatározó alakja. A Kossuth-nagydíjjal és Balázs Béla-díjjal, valamint a Nemzet Művésze címmel kitüntetett művész több mint harminc filmben dolgozott operatőrként, és szintén több mint harminc filmet jegyez rendezőként is.

Októberben minden út a Filmtettfesztre vezet – 18. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle

Nagykorúvá vált a Filmtettfeszt: immár 18. alkalommal mutatták be a friss magyar filmtermés legjavát az erdélyi városokban. A Filmtett három magyarországi és egy felvidéki szerzőjeként először vettünk részt a programokon, ez a néhány kolozsvári nap pedig pazar szakmai feltöltődés és igazi kikapcsolódás volt.

Sára Sándor kapja a Sárga Csikó-díjat

2018. október 7. – írta

A Filmtettfeszt életműdíját, a Sárga Csikó díjat Sára Sándor filmrendező, operatőr kapja gazdag filmográfiája és különleges alkotói egyénisége mellett a Duna Televízó, a Duna Műhely, a Dunatáj Alapítvány és a Dunaversitas alapításában felvállalt szerepe miatt.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat