Címke: primanima

Jövő héten kezdődik a Primanima fesztivál

2014. október 21. – írta

Az animáció nemzetközi világnapja, október 28-a és november 1-je között szervezik meg Budaörsön a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál harmadik kiadását. Az idén ötnaposra bővült fesztiválon több mint 100 diák és elsőfilmes alkotó munkáját vetítik. A fesztivál műsorában gyerekeknek szóló filmek és animációs műhelyek is lesznek. A helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ.

„A Primanima olyan, mint a közös gyerekünk” – Interjú Orosz Anna Idával és Patrovits Tamással

2013. november 15. – írta

Családias hangulat, kedves emberek, sok-sok animációs film, napsütés, jókedv – néhány hete zajlott a Primanima, Magyarország legfiatalabb animációsfilm-fesztiválja. Orosz Annaida kurátor, programigazgató és Patrovits Tamás fesztiváligazgató, kreatív igazgató idén második alkalommal szervezte meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált – ez a szemle azért is különleges, mert az elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra Budaörsön, a fővárostól pár kilométerre, ahol nem zúg a villamos, a troli, a metró, nem rohannak az emberek. Annaida és Patro több szállal kötődik az animációhoz, a fesztivál pedig a „közös gyerekük”. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan működtetik ezt a szemlét, mik a terveik, és mi a személyes viszonyuk ehhez a fesztiválhoz.

Több mint 100 animációs film 4 nap alatt: holnap kezdődik a Primanima

2013. október 22. – írta

Másodszor szervezik meg a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált október 23. és 26. között. A nevezett 600 film közül több mint 125 „friss és príma” alkotás kerül a nemzetközi zsűri elé, kísérőprogramként pedig kiállításokat és koncerteket ígérnek a szervezők.

Véget ért a „príma animációk” budaörsi fesztiválja

2012. október 30. – írta

Tegnap este kiosztották az első alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál díjait. Az Animáció Nemzetközi Világnapja alkalmából szervezett bő háromnapos mustrán levetített 80 darab versenyalkotás közül magyar, amerikai, finn, francia és angol filmeket díjazott a zsűri. A Budaörs Város Önkormányzata által 2000 euró értékben felajánlott fődíjat két fiatal alkotó között osztotta meg a zsűri.

Macskássy Gyula-díj a Primanimán

2012. szeptember 6. – írta

A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál szervezői megalapították a más fesztiválokon is megszokott fődíj, kategóriadíjak, valamint a közönségdíj mellett a Macskássy Gyula-díjat, amelyet az a magyar alkotó vehet majd át, aki a fesztivál közönségének a körében legnépszerűbb animációs versenyfilmet készítette el.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat