Címke: primanima

Kezdődik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

2017. október 18. – írta

A 2012 óta évente megrendezett Primanima Magyarország legfiatalabb és legdinamikusabban növekedő animációs seregszemléje, amelyen diák-, diploma- és elsőfilmeket mutatnak be a világ minden tájáról. Az idén 6. kiadásához érkező fesztivál gyerekvetítéseit a tavalyihoz hasonlóan három erdélyi helyszíneken is megtekinthetik a nézők.

Négy erdélyi városban is lesz idén Primanima

2016. október 13. – írta

A Budaörsön indult, első animációs filmeket bemutató Primanima nemzetközi filmfesztivál idén négy erdélyi városban is szervez vetítéssorozatot a központi vetítésekkel párhuzamosan, egy hét múlva.

Két díjat nyert a Mese a Primanimán

2015. október 26. – írta

A nagybányai születésű Bertóti Attila MOME-s diplomafilmje, a Mese elnyerte a legnépszerűbb magyar filmnek járó Macskássy Gyula-díjat, valamint az orosz zsűritag, Alekszej Alekszev különdíját.

Holnap rajtol a Primanima

2014. október 27. – írta

Október 28. és november 1. között több mint 100 animációs kisfilm mutatkozik be a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon. Magyarország legdinamikusabban fejlődő animációs seregszemléjének rangosságát mutatja, hogy idén már négyszerannyi nevezés érkezett, mint ahány filmet végül vetítésre bocsátott az előzsűri. A legtöbb munka külföldről jött, közülük nem egy már több rangos nemzetközi megmérettetésen is díjazott, illetve díjra esélyes alkotás.

Jövő héten kezdődik a Primanima fesztivál

2014. október 21. – írta

Az animáció nemzetközi világnapja, október 28-a és november 1-je között szervezik meg Budaörsön a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál harmadik kiadását. Az idén ötnaposra bővült fesztiválon több mint 100 diák és elsőfilmes alkotó munkáját vetítik. A fesztivál műsorában gyerekeknek szóló filmek és animációs műhelyek is lesznek. A helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ.

„A Primanima olyan, mint a közös gyerekünk” – Interjú Orosz Anna Idával és Patrovits Tamással

2013. november 15. – írta

Családias hangulat, kedves emberek, sok-sok animációs film, napsütés, jókedv – néhány hete zajlott a Primanima, Magyarország legfiatalabb animációsfilm-fesztiválja. Orosz Annaida kurátor, programigazgató és Patrovits Tamás fesztiváligazgató, kreatív igazgató idén második alkalommal szervezte meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált – ez a szemle azért is különleges, mert az elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra Budaörsön, a fővárostól pár kilométerre, ahol nem zúg a villamos, a troli, a metró, nem rohannak az emberek. Annaida és Patro több szállal kötődik az animációhoz, a fesztivál pedig a „közös gyerekük”. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan működtetik ezt a szemlét, mik a terveik, és mi a személyes viszonyuk ehhez a fesztiválhoz.

Több mint 100 animációs film 4 nap alatt: holnap kezdődik a Primanima

2013. október 22. – írta

Másodszor szervezik meg a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált október 23. és 26. között. A nevezett 600 film közül több mint 125 „friss és príma” alkotás kerül a nemzetközi zsűri elé, kísérőprogramként pedig kiállításokat és koncerteket ígérnek a szervezők.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat