Véget ért a Transfilmania műhely Kolozsváron Véget ért a Transfilmania műhely Kolozsváron

Véget ért a Transfilmania műhely Kolozsváron

A Hajdu Szabolcs vezette stáb befejezte a nagyjátékfilm kolozsvári helyszínein való forgatást.

Közel két hetet tartott a Filmtett Egyesület által szervezett műhely, melynek célja, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek azok az erdélyi fiatalok, akik operatőrként, rendezőasszisztensként, gyártásvezetőként, hangmérnökként vagy filmszínészként szeretnék elmélyíteni filmes ismereteiket.

A Hajdu Szabolcs rendező és Török Illyés Orsolya színész irányítása alatt zajló műhely ideje alatt Kolozsvár számos pontján felbukkant a forgatási stáb, készültek felvételek az vonatállomásnál, a Széchenyi téri taxiállomásnál, az egyetemi könyvtár előtt, de egy főtéri klubban is.

A stáb jó része olyan filmszakos vagy a filmkészítés iránt érdeklődő fiatal, aki részt vett a 2017-es Filmtett-táborban. A forgatás ugyanis a szokásos tíznapos workshop kiterjesztéseként kezdőknek nyújt lehetőséget arra, hogy nagyjátékfilmben is kipróbálják magukat. Az oktatási projektet Hajdu Szabolcs találta ki, aki már többször vezetett színész- vagy rendezőcsoportot a Filmtett-táborban, legutóbb 2017 nyarán. „Nagyon élveztem az egészet, de mindig volt egy kis hiányérzetem, főleg a színészekkel kapcsolatban, hogy nem tudunk továbblépni egy olyan szintre, ami már nekik referenciaként alkalmas” – mondja a rendező.

A műhely megvalósulását a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a Román Országos Filmközpont támogatta.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat