Tizenhárom év után megkerült Hollywood leghíresebb emléktárgya Tizenhárom év után megkerült Hollywood leghíresebb emléktárgya

Tizenhárom év után megkerült Hollywood leghíresebb emléktárgya

Tizenhárom év után a rendőrség és az FBI közös erőfeszítésének köszönhetően előkerült az egyik leghíresebb hollywoodi emléktárgy: a piros cipellő, amit Judy Garland az 1939-es Óz, a nagy varázslóban (The Wizard of Oz), Dorothy szerepében viselt.

A csillogó lábbeli a színésznő szülővárosában, a minnesotai Grand Rapidsban működő Judy Garland múzeumból tűnt el évekkel ezelőtt. A magántulajdonban levő, időszaki kiállításra kölcsönzött cipőt a tárlóból nyomtalanul vitte el a tolvaj.

2015-ben egy névtelen adakozó 1 millió dollár pénzjutalmat ajánlott fel bármilyen nyomravezető információért. Több téves szál követése után a Grand Rapid-i rendőrség és az FBI a nyár elején bukkant a híres tárgy nyomára Minneapolisban. A nyomozás részleteiről a későbbiekben tájékoztatják a nagyközönséget.

L. Frank Baum Óz, a nagy varázsló (The Wizard of Oz) című könyvének leghíresebb filmes adaptációja az 1939-es zenés fantasy, amit nagyrészt Victor Fleming rendezett, majd miután ő átvette a nehézségekkel küzdő Elfújta a szél (Gone With the Wind) rendezését, többen dolgoztak a befejezésén. A főszerepet Judy Garland játszotta, aki legalább négy pár piros varázscipőt viselt a forgatás alatt, ezek közül az egyik a most előkerült darab. A híres lábbeliről 2016-ban The Slippers címmel dokumentumfilm is készült.

(Rolling Stones)

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat