Elárverezik Marilyn Monroe karikagyűrűjét Elárverezik Marilyn Monroe karikagyűrűjét

Elárverezik Marilyn Monroe karikagyűrűjét

Számos hollywoodi relikvia kerül kalapács alá egy holnap kezdődő árverésen Hollywoodban. Elárverezik Dorothy piros cipellőjét, Marilyn Monroe karikagyűrűjét és a Jóbarátok kanapéját is. (MTI)

A Profiles in History nevű, kétnapos Beverly Hills-i árverésen többek között arra a piros topánkára lehet licitálni, amelyet a főszereplőt alakító Judy Garland viselt az Óz, a csodák csodája című 1939-es filmmusicalben. A szervezők szerint ez a legépebben megmaradt cipellő a forgatáson használt 4 pár közül.

A piros cipőket előzetesen 2 millió dollárra (460 millió forintra) értékelték. Kiegészítésképpen Dorothy kék-fehér kötényruhája is tulajdonost cserélhet; ennek az ára a Hollywood Reporter on-line kiadása szerint 200–300 000 dollárra (46–70 millió forintra) tehető.

A cipővel azonos értékkel bír a harmadik, szintén kalapács alá kerülő Óz-relikvia, a gyáva oroszlán egyik kosztümje.

A filmcsillagok tárgyaiból összeálló aukción Marilyn Monroe több emléktárgya is szerepel. 40–60 000 dollárra (9–14 millió forintra) becsülték annak a meghívónak az árát, amely 1962-ben John F. Kennedy születésnapjára invitálta a színésznőt, aki az ünnepségen a Happy Birthday éneklésével köszöntötte a politikust. Earl Moran Monroe-ról készített aktja 70–90 000 dolláros (16–20 millió forintos) becsült áron kerül kalapács alá. A legizgalmasabb darab azonban Marilyn 3,5 karátos platina és gyémánt karikagyűrűje, melyet a baseballjátékos Joe DiMaggiótól kapott egybekelésük alkalmából 1954-ben. Az ékszer értékét 500–700 000 dollárra (115–161 millió forintra) becsülik.

A THR.com cikke szerint elárverezik a Vissza a jövőbe 3.-ból ismert DeLorean időgépet (ezzel a kissé felturbózott autóval landolt a főhős az indiánok és az amerikai lovasság között dúló csata kellős közepén) és a Jóbarátok című tévésorozat 4–6000 dollárra (920 000–1,4 millió forintra) értékelt, jól ismert narancssárga kanapéját is.

A muzeális értékű jelmezek közül Steve McQueen Le mans című autóversenyzős filmjében viselt sofőrruhája és Lugosi Béla 1931-ben felöltött fekete Drakula-köpönyege keres gazdát.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Friss film és sorozat