Árverésen Lugosi Béla legendás kiegészítői Árverésen Lugosi Béla legendás kiegészítői

Árverésen Lugosi Béla legendás kiegészítői

Lugosi Béla Drakula-gyűrűje, vámpír névjegye és több ruhája is árverésre kerül azon az április 30-i aukción, amelyet a Profiles in History ház tart Los Angelesben – írja az MTI.

Lugosi Béla gyűrűje

Az 1956-ban elhunyt magyar rémfilm-legenda tárgyai között lesz Bram Stoker Drakula című könyvének egy példánya, amelyet maga Lugosi dedikált. Nem hiányzik azonban az árverésről a nagy horror-ellenlábas Frankenstein sem. A szervezők az első, 1931-es film plakátját tekintik az egyik legértékesebb kincsnek, legalább 200-250 ezer dollárt várnak érte. Lugosi ugyanebben az évben játszotta először Drakulát, és a hollywoodi szóbeszéd szerint Frankenstein alakítójával, az angol Boris Karloffal (eredeti nevén William Pratt) évtizedeken át szenvedélyesen utálták egymást.

Rita Hayworth mint Gilda

A gyűjtők versenghetnek Rita Hayworth csábító fekete ruhájáért, amelyben az 1946-ban forgatott Gilda hősnőjeként a korszak szexszimbólumává vált. A sci-fi műfaj is erősen képviselteti magát: megvásárolható lesz Fritz Lang 1927-es Metropolisának egyik központi figurája, Maria, a robotnő – de árverésre kerül a rendező forgatás közben viselt monoklija is – Charlton Heston ruhája a Majmok bolygójából, egy lézerkard a Csillagok háborúja első részéből, valamint Harrison Ford pisztolya a Szárnyas fejvadászból. Érdekes módon e fegyver eladási árát előzetesen 150 ezer dollárra becsülik.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat